новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Закордонний паспорт у Тернополі: швидко і дешево

Повідомляє Ровесник 20.03.2017 08:15

Закордонний паспорт у Тернополі: швидко і дешево

Фото з мережі Інтернет

 

   Тернополянам добре відомо, що отримати сьогодні закордонний паспорт швидко і за ціну, яка не «кусається» – нереально. Бо потрібно або досить довго очікувати в живій чи електронній черзі, або ж переплачувати 400 гривень фірмі «Документ». Однак після того, як з грудня минулого року до процесу виготовлення  цих документів «допустили» і органи місцевого самоврядування, вихід з’явився, і він дуже простий. Саме його пропонує міській владі громадська спілка «Рада бізнесу Тернопілля», яка оприлюднила свою пропозицію на вчорашній прес-конференції у Тернопільському прес-клубі.

Як стверджує член ГС «Рада бізнесу Тернопілля» Катерина Кондратюк, яка попередньо глибоко вивчила це питання, в Тернополі цілком можливо отримувати закордонні паспорти за 20 робочих днів і з мінімальною вартістю. «Ми пропонуємо варіант, який вже успішно працює в інших областях, – сказала вона у своєму виступі. – 70 відсотків від коштів, що їх люди сплачують за виготовлення закордонних паспортів, іде в міський бюджет. Минулого року це було 11 мільйонів гривень. Так от – всього за 2 з них можна закупити потрібне обладнання, яке дасть змогу покінчити з довгими чергами та переплатами. Так само буде можливість пришвидшити отримання ID-карток школярами, затримка з виготовленням яких може загрожувати проходженню ЗНО. В іншому випадку можна очікувати лише втрат і для громади, і для бюджету».

   Актуальність вирішення проблеми підтвердив і присутній на прес-конференції перший заступник начальника Управління державної міграційної служби в Тернопільській області Іван Чубатий. «Ми вже зверталися до влади з цим питанням, – зауважив він. – Київ, Одеса і Львів давно успішно працюють за таким варіантом. Треба всього лише 3-4 додаткових робочих місця на прийом документів і 1-е – на видачу»

 

 

   


Опубліковано : 20.03.2017 08:15

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман