новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Аномальна погода: синоптики прогнозують заморозки в травні

Повідомляє ТерМедіа 01.05.2020 15:44

Аномальна погода: синоптики прогнозують заморозки в травні

Фото з мережі Інтернет

Погода в Україні в травні очікується нестабільна, з різкими перепадами.

Погода в Україні в останні дні дуже нестійка і за прогнозом метеорологів і синоптиків нас чекає аномальна погода в травні. Останній весняний місяць може виявитися багатим на синоптичні прояви – грози, шквали, град, спеку і навіть заморозки.

Погода в травні стане продовженням після аномальної зими та початку весни. Як розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДержНС та НАН України Віра Балабух, погода в травні буде дуже нестійкою, з циклонами.

“Говорячи про погоду за останній рік, ми згадуємо, що вона аномальна. Кліматичної зими в цьому сезоні не було, незвичайно теплими виявилися березень і квітень, не стане винятком і травень. Він буде теплим і з кількістю опадів близьким до норм – це 60-80 мм в більшості регіонів. Але картина по регіонах виявиться різною: на півдні можливий брак дощів, а на півночі та в Карпатах – надлишок. Погода весь місяць очікується нестійкою через кілька циклонів, які стануть переміщатися по території України та принесуть грози, шквали. Але ці циклони невеликі, тому очікувати, що дощі пройдуть скрізь, не доводиться”, – зазначила Балабух у коментарі для видання “Сьогодні”.

Вона вважає, що в травні буде тепло вже по-літньому, а середньостатистична температура може перейти за відмітку в +25 градусів. Ночі будуть теплими, очікується до +10 градусів.

Однак метеоролог попередила, що травень дуже примхливий місяць, і є ймовірність нічних заморозків в окремих регіонах.

Як розповіла синоптик Наталка Діденко, в суботу дощі пройдуть у західних областях і зачеплять трохи центр України. Також можливі опади на сході та в Одеській області.

“2 травня в Україні основна порція вологи випаде у західній частині України плюс Вінницька, Житомирська області. Буде ймовірність локальних дощів у Сумській, Харківській областях, місцями в Одеській області. Більшість районів Сходу, Центру і Півдня будуть належати сухій погоді”, – зазначила синоптик.

Температура повітря в суботу в більшості областей підніметься до +18 +24 градусів, на Заході буде холодніше, всього +14 +18 градусів. На Сході в декількох областях прогріється до +26 градусів. У Києві потеплішає до +22 градусів.

На наступному тижні Діденко прогнозує похолодання.

“У Києві сьогоднішнє короткочасне похолодання зміниться завтрашнім теплим поверненням до +22 градусів. Істотний дощ – навряд чи, хіба що десь локально. Неділя-понеділок побудуть теплими, а з вівторка очікується похолодання”, – попередила синоптик.


Опубліковано : 01.05.2020 15:44

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман