новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Безвіз безплатним вже не буде: ЄС посилив правила в’їзду для українців

Повідомляє patrioty.org.ua 15.01.2020 10:17

Безвіз безплатним вже не буде: ЄС посилив правила в’їзду для українців

Фото з мережі Інтернет

З 2021 року почне діяти Європейська інформаційна система авторизації подорожей (ETIAS), яка змінить правила перетину кордону з Європейським Союзом.

Громадянам України перед поїздкою в країни ЄС доведеться отримати так званий дозвіл через онлайн-заявку.

Нові правила поїздок в Європейський Союз створені не тільки для України, а для громадян 62 країн, які мають безвізовий режим з країнами ЄС. Наприклад, для громадян Австралії, Бразилії, Великобританії, Канади, США та Японії.

Навіщо потрібна ETIAS?

Основна причина появи системи авторизації – безпека і підвищена міграція в країни ЄС. Наявність грошей або зворотних квитків показувати не доведеться. В ЄС просто хочуть перевіряти, чи не порушував потенційний турист міграційні правила або закони країн союзу.

Коли почнуть діяти нові правила?

Ідея створення Європейської інформаційної системи авторизації подорожей виникла ще в 2016 році в рамках посилення безпеки на зовнішніх кордонах ЄС.

У 2018 році ЄС схвалив всі необхідні законодавчі рішення ETIAS, яка, за задумом, буде поширюватися на громадян третіх країн, які використовують безвізовий в’їзд на територію Євросоюзу. Вона аналогічна американській електронній системі авторизації подорожей ESTA і канадській системі eTA.

depositphotos=

Як це буде працювати?

З 2021 року перед поїздкою в країни-члени Євросоюзу громадянин України має отримати попередній дозвіл на поїздку через спеціальну онлайн-заявку. Для цього потрібно виконати такі кроки:

  • Сплатити 7 євро. Для осіб молодше 18 і старше 70 років послуга буде безкоштовною.
  • Заповнити онлайн-анкету ETIAS, в якій потрібно буде відповісти на декілька запитань. Також доведеться надати адресу проживання, інформацію про освіту та досвід роботи, вказати країну, в яку плануєте їхати, відповісти на питання про стан здоров’я, вказати історію своїх подорожей, надати інформацію про депортації і судимості (якщо є).
  • Видача авторизації, імовірно, буде займати приблизно 10 хвилин. Якщо ж у правоохоронних органів ЄС виникнуть питання щодо особи, яка заповнює анкету, то час розгляду заявки може істотно затягнутися. А в разі відмови претендент буде мати можливість подати апеляцію.

Авторизація буде дійсна протягом 3 років або до закінчення строку дії проїзного документа, зареєстрованого при подачі заявки.

Наявність чинного попереднього дозволу будуть перевіряти не тільки прикордонні служби держав-членів при перетині кордону, але й перевізники, які забезпечують такі поїздки (перед вильотом авіакомпанія також буде зобов’язана перевірити наявність у вас попереднього дозволу).

Які переваги системи авторизації ETIAS?

Як не дивно, але у ETIAS є ряд переваг. Так, наприклад, авторизація дозволить істотно зменшити кількість відмов у в’їзді в ЄС безпосередньо при перетині кордону, адже мандрівники будуть знати заздалегідь, чи немає у держав-членів ЄС причин відмовити у в’їзді.

Також така система значно підвищить рівень безпеки зовнішніх кордонів Європейського Союзу.


Опубліковано : 15.01.2020 10:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман