новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Безвіз по-новому: З 2021 року українці платитимуть за в'їзд в ЄС

Повідомляє ustymenkooleh.patrioty.org.ua 08.01.2020 17:17

Безвіз по-новому: З 2021 року українці платитимуть за в'їзд в ЄС

Фото з мережі Інтернет

З наступного року українцям доведеться їздити в країни Європейського Союзу за новими правилами: тепер для в'їзду в Шенгенську зону необхідно буде пройти додаткову перевірку.

Відповідно до закону з 2021 року в ЄС буде запущено систему під назвою ETIAS (Європейська система авторизації і інформації про подорож). Авторизація в онлайн-системі буде необхідна тільки для тих країн, які звільнені від візових вимог для в'їзду в ЄС, включно з Україною, Великобританією і Канадою.

Завдяки нововведенню в Європі з'явиться єдина база даних про перетин мандрівниками кордонів Шенгену. Раніше кожна країна отримувала і зберігала інформацію окремо, тепер вона стане централізованою.

З 2021 року, якщо ви плануєте виїхати до Шенгенської зони, вам доведеться заповнити онлайн-анкету. Зробити це потрібно максимум за 96 годин (чотири доби) до часу вильоту, саме стільки потрібно системі для перевірки в тому випадку, якщо ваші дані відправлять на більш глибоку обробку.

Однак, якщо у вас немає судимості, ви не порушували ніяких правил в ЄС, наприклад, не сплатили штраф за неправильну парковку, і не перебували в конкретних зонах ведення військових конфліктів, то отримати дозвіл на в'їзд можна в лічені хвилини.

При поданні законопроекту в Брюсселі наголосили, що 95% заявників будуть отримувати позитивну відповідь автоматично, протягом декількох хвилин після подачі заявки. Ще 3-4% будуть схвалені після того, як їх заявку розглянуть клерки центрального європейського органу, який контролюватиме роботу цієї системи. Але навіть в цьому випадку отримання відповіді займе близько кількох годин.

Підозрілі заявки можуть оброблятися набагато довше. Можливо з вас зажадають документи на вимогу міграційних служб, або ж пройти невелике інтерв'ю в консульстві або через інтернет. Але передбачається, що таке буде відбуватися дуже рідко, і то, якщо для настільки ретельної перевірки є вагомі підозри.

При цьому діяти дозвіл буде цілих три роки, а не на кожну наступну поїздку.

Авторизація буде платною, її вартість складе 7 євро. Для осіб молодше 18 років і старше 70 років - авторизація безкоштовна.

Для авторизації вам в першу чергу необхідно буде надати ваші особисті дані (ім'я, дату і місце народження, стать і національність), інформацію про документ для подорожей (дійсність, країну видачі), домашню адресу і контактну інформацію, а також вказати європейську країну першого в'їзду .

Далі потрібно буде відповісти на деякі анкетні питання, наприклад, про стан здоров'я, попередні поїздки в країни ЄС, в тому числі про відмови у видачі візи і депортації, правопорушення. Також є перелік питань, що стосуються заходів безпеки, вам потрібно буде вказати, чи не бували ви в країнах підвищеного терористичного ризику, або не відвідували країн, де оголошено епідемію будь-якої екзотичної хвороби, чи не здійснювали ви кримінальних злочинів за останні 10 років, і якщо так - то в якій країні.

В анкеті не буде довідок з місця роботи, виписок з банків, підтверджень мети поїздки та іншої паперової тяганини, яку так всі не любили за часів отримання візи.

Всі ці дані необов'язково заповнювати особисто, це може зробити за вас, наприклад, людина, з якою ви поїдете в подорож. В такому випадку вона може заповнити анкету і за себе, і за вас. Також ви можете авторизувати своїх батьків, якщо у них, наприклад, не вистачає необхідних знань користування інтернетом. Для громадян, яким на момент реєстрації не виповнилося 18 років, анкету заповнюють їх законні представники.


Опубліковано : 08.01.2020 17:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман