новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Де в Україні найдорожча комуналка: Складено рейтинг міст

Повідомляє patrioty.org.ua 24.02.2020 20:55

Де в Україні найдорожча комуналка: Складено рейтинг міст

Фото з мережі Інтернет

Найдорожча комуналка в Україні - у Дніпрі, Кропивницькому та Сумах. А найменше платять жителі Ужгорода та Чернівців. Про це йдеться в рейтингу українських міст, який опублікувала "Ліга. Бізнес".

Для розрахунку платежів брали встановлені владою тарифи і множили їх на метраж квартири. Виняток – будинки, у яких є лічильники на тепло. В такому випадку сума в платіжках залежатиме від споживання.

Для рейтингу розрахували нормативні витрати на комунальні послуги однієї сім'ї з трьох осіб, які мешкають у квартирі на 50 квадратів. У квартирі є всі зручності: гаряча/холодна вода, тепло, електроенергія і газ, але немає лічильників.

Лідером антирейтингу став Дніпро. У ньому сім'я з трьох осіб в квартирі без лічильників, може заплатити за комуналку 3466 грн.

Друге місце – Кропивницький, де без тарифу на утримання будинку і поставку гарячої води, фінальний платіж – 3379,13 грн. Третю позицію зайняли Суми – 3350 грн.

До топ-10 також входять: Рівне (3335 грн), Луцьк (3266 грн), Тернопіль (3288 грн), Чернігів (3242 грн), Київ (3 145 грн), Маріуполь (3 040 грн), а також Харків (3035 грн) і Миколаїв (3018 грн).


Замикае список рейтингу Ужгород, де без тарифу за опалення і постачання гарячої води, комуналка – 854,5 грн. Перед ним розташувалися Чернівці – 1 840,8 грн (без платежу за утримання будинку та постачання гарячої води) і Херсон – 2331,9 грн (без тарифу на тепло і постачання гарячої води).

Останнє місце Ужгорода не можна назвати справедливим. Справа в тому, що в жителі міста замість централізованого опалення і подачі гарячої води використовують бойлери та котли. Через це основні витрати припадають на газ і електроенергію. В зимовий період сумарна платіжка коливається від 1500 до 2000 грн.


Опубліковано : 24.02.2020 20:55

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман