новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Київських школярів можуть відправити на карантин: озвучена умова

Повідомляє rbc.ua 02.09.2020 15:42

Київських школярів можуть відправити на карантин: озвучена умова

Фото з мережі Інтернет

В Києві може бути новий спалах COVID-19 після початку навчального року.

У Києві школярі можуть знову відправитися на карантин через пандемію коронавірусу. На цей момент ситуація знаходиться під контролем, але поки невідомо, як буде розвиватися епідеміологічна ситуація найближчим часом.

Українці почали масово повертатися в місто після відпусток і канікул і як відзначають в Держспоживслужбі, це створює непросту ситуацію. Можливі нові спалахи захворювання і збільшення навантаження на медичну систему. Про це пише видання "Сьогодні".

"Люди масово повертаються в місто, приїжджають на навчання студенти. Тому ми прогнозуємо масові локальні спалахи інфекції по Києву, а саме в організованих трудових колективах. Якщо ми не стабілізуємо зараз ситуацію в цих колективах, то дійсно може статися масове поширення вірусу. А в результаті ми отримаємо вибух інфекції. Щоб цього не допустити, готується лікарняна база, проводиться робота з директорами всіх підприємств, незалежно від форми власності. Керівник повинен знати, як діяти при виявленні ковідного хворого і що саме робити. Також всі організації, які беруть участь у протиепідемічних заходах, готові негайно реагувати на такі повідомлення", – пояснив глава відомства Олег Рубан.

Він зазначив, що зупиняти навчання у школах, а також в інших навчальних закладах поки не планують. Дуже багато зараз залежить від самих людей і того, як вони будуть дотримуватися карантинних правил.

"Ми не можемо поставити життя на гальма – зупинивши навчальний процес. Ми знаємо, як боротися з цією інфекцією, знаємо її особливості, вміємо проводити профілактичні та протиепідеміологічні заходи. Але все залежить від людей та організації проведення профілактичних заходів у колективах. Весь світ справляється з подоланням цієї небезпечної пандемії. Вийде це й у нас. Головне – це відповідальність самих людей", - розповів глава Держспоживслужби.


Опубліковано : 02.09.2020 15:42

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман