новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Коли українці зможуть полетіти відпочивати: раніше цієї дати не плануйте відпустку

Повідомляє rbc.ua 22.04.2020 11:17

Коли українці зможуть полетіти відпочивати: раніше цієї дати не плануйте відпустку

Фото з мережі Інтернет

В уряді назвали дату, коли українці зможуть полетіти відпочити.

Карантин в Україні через коронавірус введений 12 березня по 24 квітня. На новому засіданні Кабміну 22 квітня його, швидше за все, продовжать до травня. Уряд вже готує програму поступового виходу з карантинних заходів, але поки про повне повернення у звичне життя говорити рано. Багатьох українців хвилює питання, коли ж полетять літаки і запустять транспорт. На це дав відповідь міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За словами міністра, не варто планувати відпустку на першу половину літа. Він вважає, що літаки зможуть полетіти в інші країни лише у другій половині теплого сезону за умови поліпшення статистики одужання від коронавірусу.

"Реалістично планувати відпочинок на другу половину літа. Але це якщо всі будуть дотримуватися правил безпеки, не будуть ризикувати собою і близькими. І якщо ми побачимо, що статистика поліпшується, тобто крива захворювань не зростає", - сказав Криклій в інтерв'ю "BBC Україна".

Криклій пояснив, що відкриття авіасполучення буде залежати від того, наскільки швидко інші країни будуть відкривати свої кордони. Якщо в Україні не буде кричущої ситуації зі смертями від СOVID-19, то польоти всередині країни зможуть відновити влітку.

До речі, голова Кабміну Денис Шмигаль зазначив, що в рамках плану по виходу з карантину розробляється поетапний запуск громадського транспорту.

 

Шмигаль допустив, що в рамках першого етапу буде певне пом'якшення обмежень функціонування міського транспорту, однак будуть визначені умови і збережеться соціальна дистанція.


Опубліковано : 22.04.2020 11:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман