новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Куди потрібен IELTS і навіщо його складати?

Повідомляє studway.com.ua 06.03.2020 14:17

Куди потрібен IELTS і навіщо його складати?

Фото з мережі Інтернет

Раніше ми розповідали про те, що таке IELTS, із чого він складається та як до нього підготуватися. Але для того, щоб наважитися на складання цього непростого тесту, потрібно чітко розуміти свою мотивацію. Розповідаємо тобі, навіщо потрібен IELTS, у яких країнах за кордоном ти зможеш навчатися після його проходження та які бали тесту вимагають провідні виші світу.

Навіщо потрібен IELTS?

Сьогодні володіння сертифікатом IELTS відчиняє його власникові двері до більш ніж 10 000 університетів, підприємств, професійних організацій і державних установ у понад 140 країнах, серед яких Велика Британія, США, Австралія, Канада, Нова Зеландія і безліч інших.

Який тест краще обрати?

ielts

Існує два типи тесту IELTS. Вибір тесту залежить від того, що ти бажаєш робити: навчатися, працювати чи емігрувати за кордон. Перш ніж зареєструватися на тест, проконсультуйся з викладачами та перевір, який саме тест вимагають організації, до яких ти подаєш заявки. Детально ознайомитися з різними тестами та записатися на курс підготовки до них можна на сайті Британської Ради.

На який курс підготовки записатися?

British Council пропонує звичайні та експрес-курси підготовки до IELTS. На перших ти ознайомишся зі структурою тесту, потренуєш граматику і лексику на основі письмових завдань IELTS, ознайомишся з прикладами тестів, зможеш покращити навички письма, мовлення і слухання.

Протягом 6 годин експрес-курсу ти не лише ознайомишся з форматом і струкутурою тесту, а й дізнаєшся про методи і техніки, які допоможуть тобі набрати якнайбільше балів. У тебе буде можливість побачити свій прогрес, виконуючи певні завдання на початку та впродовж дня, і тобі проведуть екскурсію приміщенням, де кандидати складають тест IELTS на комп’ютері.

У чому основна відмінність тестів?

Якщо бажаєш навчатися на бакалавраті, магістратурі чи здобувати післядипломну освіту в будь-якому куточку світу, то для твоїх освітніх цілей підійде тест IELTS Academic.

IELTS General Training – тест, який показує загальний рівень знання мови. Він підійде тим, хто хоче працювати в англомовній країні або емігрувати до Австралії, Канади, Нової Зеландії, Великої Британії. Також варто складати цей тест, якщо ти хочеш учитися на додаткових курсах, не пов’язаних з академічним модулем, і плануєш отримати освіту, не вище середньої.

Як зрозуміти, який саме тест тобі потрібен?

Керуйся основними правилами:

  • Загальний модуль мають складати ті, кого цікавить еміграція, навчання на курсах або праця в іноземній компанії. Академічний модуль потрібно складати, якщо ти плануєш отримувати вищу освіту за кордоном. Академічний модуль можуть приймати там, де вимагають загальний.
  • Основна відмінність між загальним та академічним тестами полягає в частинах Reading і Writing. У частині Writing в академічному тесті потрібно працювати з графіками, діаграмами та описати їх. Для загального модуля потрібно буде написати лист певного типу (запит, скаргу та інше).

Із чого складається тест?

IELTS складається із 4 частин: аудіювання, письма, читання та усного мовлення. Тест інтегрований, тобто знання мови на всіх рівнях і складає результат. У кожній частині перевіряються конкретні навички, проте для говоріння або письма потрібно також володіти інформацією, яка раніше була засвоєна або почута. Результат тесту ти отримаєш на 13 день після його проходження, якщо складаєш тест на папері, або на 5 – 7 день, якщо складаєш тест на комп’ютері.

Як відбувається оцінювання IELTS?

IELTS розрахований на будь-який рівень знань кандидата. Це означає, що неможливо «не скласти» іспит. У результаті проходження тесту ти отримаєш сертифікат, у якому буде виставлена оцінка від 1 до 9. Здебільшого для імміграції потрібна оцінка 5–6, для навчання у закладах вищої освіти – 7–7,5.

Які бали потрібні для вступу за кордон?

Для вступу на британську програму Foundation вимагають від 5 до 5,5 бала IELTS (intermediate). Американські університети середнього рівня вимагають 6,5 бала IELTS, а університети високого рівня на кшталт Harvard – від 7 до 7,5 бала.

Якщо ти прагнеш працювати, навчатися або жити у Великій Британії, тобі потрібно пройти спеціальний тест IELTS, який вимагає Візово-імміграційна служба Великої Британії (UKVI). Мінімальним балом для вступу до Oxford University або Cambridge University є 7,0.

У США також є програма «міжнародний рік», схожа на програму Foundation, але цей рік навчання включений у програму бакалаврату. На цей курс можна вступити з результатами від 5 до 6 балів IELTS. Найвищі бали – 8,5 – вимагає школа журналістики Колумбійського університету. Юридичний коледж Моріца Огайського державного університету – 8,0 балів, Массачусетський технологічний інститут – 7,0 балів, Університет Сент-Луїс – 6,0 балів.

До яких країн найчастіше вступають українці?

За даними аналітичного центру CEDOS, станом на 2017 рік студентами в інших країнах були понад 77 тисяч українців. Найчастіше вчитися вирушають до Польщі, Росії, Німеччини, Канади, Чехії, Італії, США, Іспанії, Австрії, Франції, Словаччини. Саме ці країни зібрали разом понад 90 % усіх українців, що вчаться за кордоном.

Польща – перша країна в рейтингу

poland (1)

У Польщі, за результатами дослідженням компанії Selectivv, навчається понад 35 тисяч українців, що у відсотковому відношенні становить 55 %.

Чому українці обирають цю країну?

  • Українські школярі можуть вступати до польського університету одразу після закінчення 11 класу. Жодних додаткових років навчання не потрібно (на відміну від тієї ж Німеччини).
  • Відносно невисока вартість навчання. За суму в 1000–3000 євро практично кожен охочий зможе вступити до обраного ним польського вишу.
  • Польські університети часто надають знижки на навчання до половини його вартості у разі високої успішності студента за результатами навчального семестру або року.
  • Відносно недороге проживання – економний студент зможе вкластися навіть у 400–500 євро на місяць.
  • Схожість польської та української мов.
  • Після випуску з університету молодий фахівець може розраховувати знайти роботу за фахом або в суміжній галузі.
  • Якщо студент знайшов собі підробіток, але він приносить менш як 150 євро на місяць – він звільняється від сплати податків.
  • Є можливість отримання стипендії.

Які університети в Польщі обирають українці?

Краківська академія імені Анджея Фрича Моджевського – відсоток українців серед іноземних студентів становить 95 %.

Ягеллонський університет – частка українських студентів серед усіх іноземців становить 32 %.

Університет науки і технологій AGH – українці складають більш ніж 30 % усіх студентів з-за кордону.

Якими мають бути результати мовних сертифікатів?

У Польщі полегшена, порівняно з Україною, процедура вступу до вишу – іноземним студентам достатньо вивчити польську на рівень В1 або В2.

Для вступу до польського університету при навчанні англійською мовою, потрібно мати сертифікат IELTS – 6,0.

Німеччина

gamburg

Дедалі більше українських студентів виїжджають до Німеччини, а саме 9 із 72 тисяч співвітчизників, які навчаються в іноземних ЗВО.

Чому українці обирають цю країну?

  • Німецькі дипломи визнаються в усій Європі.
  • Вищу освіту в Німеччині можна отримати безкоштовно. Однак це стосується державних вишів, у приватних доведеться викласти від 3 до 20 тисяч євро за рік навчання.
  • Відносно невисока вартість життя. Для того, щоб знімати кімнату, мати медичну страховку, харчуватися і купувати всі потрібні навчальні матеріали, студентові доведеться розраховувати на 700 євро на місяць.
  • Досить зрозуміла система вступу.
  • Величезна кількість стипендій для студентів, магістрів та аспірантів. Найвідоміша – від програми академічних обмінів DAAD. Молоді лідери можуть виграти грант у розмірі 15 000 євро на навчання в Лейпцигу.
  • Студент має можливість підробляти при своєму виші. У вільний від навчання час він має допомагати професорам та іншим викладачам.
  • Можливість безкоштовного навчання як німецькою, так і англійською мовами.
  • Після того, як випускник німецького університету отримає свій диплом, він може знайти роботу в Німеччині.

Які університети в Німеччині обирають українці?

Франкфуртський університет імені Ґете посідає перше місце в рейтингу. У 2016 році тут навчалось 290 українців.

Університет Людвіґа-Максиміліана в Мюнхені є другим беззаперечним фаворитом серед українців – 263 студенти.

Гамбурзький університет. Його лекції та семінари відвідує 231 студент з України.

Університет імені Отто фон Ґеріке в Магдебурзі. Серед 2297 його іноземних студентів навчаються і 187 українців. Університет спеціалізується на прикладних науках і має багато популярних англомовних програм.

Університет імені Йоганна Ґутенберґа в Майнці. У 2016 тут навчалися 159 українців. Університет Майнца традиційно посідає вищі сходинки щорічних рейтингів з обміну студентами та кількості студентів-іноземців.

Якими мають бути результати мовних сертифікатів?

Щоб вступити до німецького закладу вищої освіти, українському школяру або студенту доведеться довести своє знання німецької або англійської мов. Для цього підійдуть сертифікати IELTS, TOEFL, GMAT, DSH та деякі інші (залежить від обраного університету і спеціальності). Більшість німецьких університетів вимагають бал IELTS 6,0.

Канада

canada

За даними аналітичного центру CEDOS станом на 2017 рік, Канада посідає 4 місце за кількістю українців – 3425 студентів.

Чому українці обирають цю країну?

  • Доступність високоякісної освіти. Канадські дипломи цінуються в усьому світі й дають змогу працевлаштуватися не лише в Канаді, а й в інших розвинених країнах. Поруч із цим, навчання є дешевшим, ніж у США, Великій Британії та деяких країнах Європи.
  • Можливість навчатися англійською та французькою мовами.
  • Практично на всіх спеціальностях надається можливість проходження стажування на канадському підприємстві, яке дає право на працевлаштування в Канаді. Отже, після завершення навчання випускник отримує не лише престижний диплом, а й практичний досвід роботи, а оплата праці під час стажування може частково покривати витрати на навчання.
  • Іноземним студентам надається можливість працювати не лише на території кампусу, а й за його межами до 20 годин на тиждень. Навіть якщо випускник не знайшов собі роботу після завершення навчання, він може залишитися в країні для її пошуку на термін до трьох років.
  • Навчання в канадських вишах починається тричі на рік: у вересні, січні й травні. Тому, якщо українські абітурієнти не встигають вступити у вересні, вони можуть, не втрачаючи року, розпочати навчання взимку або навесні.

Які університети в Канаді обирають українці?

Університет Манітоби. Один із провідних і найстаріших університетів у Новому світі. У виші навчається багато інтернаціональних студентів, тому тут панує мультикультурна атмосфера. Манітоба – місто з найбільшою українською діаспорою в Канаді (українці складають 14,7 % населення).

Університет Торонто. Займає 22 місце в The Times Higher Educatiion World University Ranking 2018). Для іноземних студентів, які не готові одразу навчатися на бакалаврській програмі в англомовному середовищі, університет пропонує вступити на підготовчу програму International Foundation Program.

Університет Британської Колумбії. Вважається одним із провідних науково-дослідних університетів і входить до рейтингу 40 найкращих вишів у світі. Загалом в університеті навчається понад 50 000 студентів стаціонару, чверть із яких – іноземні.

Університет Макгілла. Є єдиною канадською установою, представленою на Форумі лідерів світових університетів Всесвітнього економічного форуму, який має у своєму складі керівників 26 провідних університетів світу. Університет пропонує більш ніж 300 різних профільних предметів понад 40 000 студентів зі 150 країн світу і вважається в Канаді вишем з одним із найвищих рівнів інтернаціональності.

Якими мають бути результати мовних сертифікатів?

Для вступу до канадського коледжу потрібно набрати щонайменше 6,0 балів IELTS із 9,0 можливих (upper-intermediate). Якщо ти вступаєш на психологію, медицину, журналістику та інші конкурентні спеціальності чи магістерські або післядипломні програми до канадського університету, потрібно набрати від 6,5 до 7,0 балів IELTS (аdvanced).

Скільки діє сертифікат IELTS?

Сертифікат буде діяти 2 роки. Після цього терміну потрібно буде знову підтверджувати рівень знання мови.

Дати тестування, вартість тесту і міста проведення

Британська Рада в Україні пропонує широкий вибір дат складання тестів IELTS у 6 містах з офіційними центрами тестування.

Обрати можна як комп’ютеризований тест, так і на папері. Дізнатися дати і ціни можна за посиланням. Також ти можеш зареєструватися на тест IELTS онлайн.


Опубліковано : 06.03.2020 14:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман