новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Майже 9% українських підлітків хоча б раз у житті вживали марихуану...

Повідомляє Захід NET 08.05.2020 10:37

Майже 9% українських підлітків хоча б раз у житті вживали марихуану...

Фото з мережі Інтернет

8,7% українських підлітків хоча б раз у житті вживали марихуану. У віці до 13 років марихуану спробували 1,8 опитаних підлітків, а 4,6% пробували курити канабіс разом із тютюном. Про це йдеться в «Європейському опитуванні учнів щодо вживання алкоголю та інших наркотичних речовин» (ESPAD) від UNICEF, інформує «Громадське».

За останній місяць хоча б раз марихуану пробували 2,5% опитаних. Водночас у Франції, Італії та Чехії цей показник вищий — 17%, 15% та 13% відповідно.

Загальний рівень вживання канабісу в 1995-2003 роках серед українських підлітків знизився, у 2015 році трохи збільшився, а 2019-го під час опитування зафіксували стабільні показники поширення серед дівчат і зниження серед хлопців.

Згідно з дослідженням, 9,2% підлітків мали досвід вживання інгалянтів для того, щоб «зловити кайф», 4,4% вживали «нові речовини», які імітують ефект наркотиків, 4,1% протягом останнього року курили трав’яні суміші з ефектом, схожим на наркотичний.

Також 2,2% підлітків вказали, що вживали порошок, кристали чи пігулки з ефектом, схожим на наркотичний, стільки ж вживали транквілізатори без призначення лікаря.

Найбільш поширеними формами комбінування психоактивних речовин є куріння з вживанням алкоголю — 1,9%, куріння та вживання канабісу — 1,4%, вживання канабісу та інших наркотиків, крім канабісу — 1,3%.

Крім того, серед тих, хто вживає дві та більше речовини, вдвічі більше жертв булінгу (21,2%), ніж серед тих, хто не практикує полінаркоманію (9,5%).

«Європейське опитування учнів щодо вживання алкоголю та інших наркотичних речовин» проводять щочотири роки з 1995 року. В опитуванні беруть участь понад 45 країн, зокрема Україна.

У 2019 році в опитуванні взяли участь 8509 українських учнів і студентів: 4108 хлопців і 4401 дівчина віком 14-17 років. Опитували підлітків сільських і міських шкіл, закладів професійної технічної освіти та закладів фахової передвищої освіти. Дослідження було проведено ГО «Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка» за підтримки Представництва ЮНІСЕФ в Україні та Європейського моніторингового центру з наркотиків та наркоманії.


Опубліковано : 08.05.2020 10:37

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман