новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

На Тернопільщині батьків покарають за зухвалу поведінку сина у школі

Повідомляє Часопис 13.11.2020 15:36

На Тернопільщині батьків покарають за зухвалу поведінку сина у школі

Фото з мережі Інтернет

Адміністративну відповідальність за вчинення психологічного насильства над вчителем понесуть батьки учня одного з навчальних закладів Лановецького району.

Восьмикласник неодноразово зривав урок зухвалою поведінкою. Педагог намагався зупинити свавілля, закликав учня бути чемним й сумлінним, неодноразово скаржився дирекції та батькам. У справу втрутилися працівники ювенальної превенції. За фактом задокуметованого адмінправопорушення вчиненого неповнолітньою особою, штраф сплачуватимуть його батьки.

Нагадуємо, що булінг, внаслідок якого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого, тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( 850 – 1700 гривень) або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Якщо ж булінг вчиняється групою осіб або повторно протягом року, то кривдники сплачуватимуть від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 3400 грн) або мають виконувати громадські роботи протягом 40-60 годин.

Якщо булінг вчиняє неповнолітня (до 18 років) або малолітня (до 14 років) особа, то за неї платитимуть штраф і виконуватимуть громадські роботи батьки або особи, які їх замінюють згідно чинного законодавства.

Крім того, якщо керівник навчального закладу не повідомить поліції про випадки цькування, муситиме заплатити штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або ж має виконувати виправні роботи строком до одного місяця з відрахуванням до 20% заробітку.


Опубліковано : 13.11.2020 15:36

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман