новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Правильно скласти резюме — завдання номер один для претендента

Повідомляє ternopoliany.te.ua 22.02.2020 15:17

Правильно скласти резюме — завдання номер один для претендента

Фото з мережі Інтернет

У справі пошуку роботи підготовка особистої презентації — це перший серйозний крок назустріч зміні діяльності.

Як зробити документ справжнім бестселером? Чи насправді за допомогою грамотно складеного резюме швидше знаходиться вдалі вакансії? Пропонуємо познайомитися з деякими порадами, які допоможуть уникнути явних промахів.

 

Корисні рекомендації для претендентів на нову роботу

 Незважаючи на те, що сайт для пошуку роботи jobs.ua допомагає швидко знайти підходящі вакансії, потенційному робітнику треба зацікавити роботодавця своєю кандидатурою. Як це зробити? Найбільш ефективний інструмент — вдале резюме. Як його скласти, розглянемо у наступних розділах:

  • Доречність подачі інформації.

У гонці за перерахуванням своїх умінь і переваг відбувається певний перекіс на користь претендента. Важливо подавати тільки корисну інформацію, що стосується конкретного місця роботи. Рекомендуємо готувати кілька примірників з урахуванням особливостей вакансії. Головним завданням такого резюме є здатність піднести професійні якості (досвід в роботі, кваліфікацію), властиві претенденту, з кращого боку. Для цього треба навчитися вигідно «продати себе» роботодавцю. В окремих випадках, коли претендент тільки починає свій трудовий шлях (після закінчення навчання, кардинальної зміни діяльності), буде незайвим підкреслити свою працездатність (за браком інших переваг).

  • Виключити штампи і шаблонні вирази.

Проявіть професійність і фантазію, не пишіть «під кальку». Заїжджені слова (старанність, комунікабельність, стресостійкість) зустрічаються у кожному другому особистому документі. Вони роблять подану інформацію монотонною і плоскою, читач швидко втрачає до неї інтерес. Увагу викликають унікальні дані, наприклад, «полюбляю читати професійну літературу» або «веду особистий блог» та інше.

  • Не займайтеся самобичуванням.

Резюме для претендента — справжня візитна картка. Вона повинна бути лаконічна і приваблива своєю новизною, розповідати найголовніше. Наче реклама резюме представляє «товар обличчям». Невдачі, промахи або справжні провали залиште тільки для себе. Не варто про них згадувати при першому віртуальному знайомстві.

  • Конкретність — шлях до перемоги.

Менше «води»! Вміння берегти чужий час, коротко викладати думки — безсумнівні плюси документа. В резюме можна написати по пунктам свій кар'єрний ріст (якщо є чим похвалитися). Це допоможе роботодавцю швидше скласти думку про майбутнє співробітника, не затягувати співбесіду. Що стосується творчих професій, для людей мистецтва барвисті описи можуть бути однією з численних граней таланту.

  • Нагадайте про технічні навички.

Уміння володіти і користуватися гаджетами стало однією з головних характеристик найманого працівника. Намагайтеся уникати даних і навичок, що стосуються застарілих технічних засобів. Куди краще вказати на бажання постійно вчитися всьому новому.

  • Вдало використовуйте особисту презентацію (фото, зовнішній вигляд).

Знайомство починається з фото. З першого погляду на майбутнього співробітника роботодавець отримує левову частку інформації про претендента. Поставтеся до подачі фото з пильністю. Зовнішній вигляд повинен вказувати на акуратність, сучасність і діловий підхід. Роботодавець повинен захотіти продовжити розмову, а не відкласти документи у далекий кут.

 Правильно складене резюме — це половина шляху до досягнення мети. Важливо самостійно об'єктивно оцінити свою роботу перед відправкою документа. Можна зробити його основою для майбутньої співбесіди, доповнивши додатковими і особистими даними у ході розмови з роботодавцем.


Опубліковано : 22.02.2020 15:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман