новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Як молитися, щоб Бог відповів

Повідомляє ДивенСвіт 04.07.2020 18:17

Як молитися, щоб Бог відповів

Фото з мережі Інтернет

Ми знаємо, що розмова з Богом, який обрав нас, врятував і постійно підтримує, має бути максимально проста і щира. Так часто вона такою не вдається.

Ми знаємо, що потрібно молитися частіше. Внутрішнє відчуття провини нагадує про це. Та будьмо чесними: ми не хочемо молитися частіше і насправді не впевнені в тому, що повинні. Можливо, ми не цілком розуміємо, що таке молитва чи не до кінця впевнені, що Бог нас чує.

Дозвольте Богу говорити першим

Коли справа стосується молитви, найважливіше — дозволити Богові говорити першим. Найчастіше наш підхід до молитви (як і сама молитва на практиці) — це поєднання наших думок, релігії та основних біблійних істин, а не ретельне біблійне вчення з тлумаченнями.

Якщо ми подивимося, що нас вчить про молитву Біблія, то з’ясуємо, що все напрочуд просто: молитва — це прохання до Бога.

Покладіть всі свої потреби

Суть Євангеліє у тому, що ми не маємо нічого, що могли б принести Богові. Ісус вчить нас молитися і щиро відкривати бажання свого серця Отця:

„Отож кажу вам: Просіть, і вам дасться; шукайте, і знайдете; стукайте, і вам відчинять. Кожний бо, хто просить, одержує; той, хто шукає, знаходить, і тому, хто стукає, відчиняють“ (Лк. 11: 9-10).

Ми можемо просити все, що хочемо, знаючи, що Бог не бажає нам зла, а тільки добра:

„Котрий із вас, батьків, коли син проситиме в нього хліба, дасть йому камінь? Або коли попросить риби, замість риби дасть йому гадюку? Або коли яйце попросить, дасть йому скорпіона? Отак коли ви, злими бувши, умієте давати дітям вашим дари добрі, оскільки більш Отець небесний дасть Святого Духа тим, що у нього просять!“ (Лук. 11: 11-13).

Апостол Петро перестерігає нас: „Усяку журбу вашу покладіть на нього, бо він піклується про вас.“ (1 Пет. 5: 7) — всі турботи, навіть звичайні і матеріальні. Не бійтеся просити Бога і не приховуйте те, що вас турбує.

Говорячи про молитву, маємо пам’ятати, що наші щоденні потреби — це не ті тягарі, про які говорить Новий Завіт. І хоча Святе Письмо спонукає нас молитися про все, в той же час Бог чітко закликати нас зосередити і сфокусувати свою молитовне життя.

Бог чує і відповідає на кожну нашу молитву, але є кілька таких, на які Він завжди говорить „Так“. Це ті молитви, які спрямовані на виконання Божих обіцянок. Бог завжди відповість згодою, якщо ми просимо Його зробити щось на Його Слову.

Прослався через мене

„ Бо земля сповниться знанням Господньої величі, як води вкривають море.“ (Ав. 2:14).

Прости мене

„ Якже ми визнаємо гріхи наші, то він — вірний і праведний, щоб нам простити гріхи наші й очистити нас від усякої неправди.“ (1 Йо. 1: 9).

Відкрий мені більше Себе

„Ні, ось який завіт я створю з домом Ізраїля після тих днів, — слово Господнє: Вкладу закон мій у їхнє нутро і напишу його у них на серці. Я буду їхнім Богом, вони ж моїм народом. Не буде більш один одного навчати, чи брат брата свого, казавши: Спізнайте Господа! Усі бо вони будуть мене знати, від найменшого й до найбільшого між ними, — слово Господнє, — я бо прощу їхню провину, гріха їхнього не згадуватиму більше“ (Єр. 31: 33-34).

Даруй мені мудрість

„ Коли ж комусь із вас мудрости бракує, нехай просить у Бога, який дає всім щедро й за це не докоряє, і вона йому дасться“ (Як. 1: 5).

Допоможи мені бути слухняним

„ Отож, мої любі, як то ви завжди були слухняні, працюйте над спасінням вашим в острасі та трепеті, не тільки коли я присутній, але ще більше тепер, коли мене нема між вами, бо то Бог викликає у вас і хотіння і діяння за своїм уподобанням“ (Фил. 2: 12-13).

Донеси Твоє Євангеліє тим, хто гине

„ І ця Євангелія Царства буде проповідуватись по всьому світі, на свідоцтво всім народам. І тоді прийде кінець“ (Мт. 24:14).

Підготувала Наталія ПАВЛИШИН


Опубліковано : 04.07.2020 18:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман