новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Який антисептик найкраще вбиває COVID-19: медики назвали засіб

Повідомляє ТерМедіа 10.04.2020 17:39

Який антисептик найкраще вбиває COVID-19: медики назвали засіб

Фото з мережі Інтернет

Який антисептик швидше всього вбиває коронавірус і найдовше захищає поверхні.

Коронавірус COVID-19 вразив вже понад 1,3 мільйона людей. Як відомо, часте миття рук з милом чи обробка їх антисептиками знижує ризик інфікування коронавірусом і розповсюдження патогенів серед інших людей. Які з відомих антисептиків найефективніші – читайте в матеріалі.

Антисептики – хімічні агенти, які використовують, щоб зменшити кількість мікроорганізмів і знизити ризик інфекцій. Зазвичай засоби для обробки рук містять хлоргексидин, повідон-йод, ізопропіловий спирт, хлорид бензалконію і етиловий спирт.

Найпопулярнішими антисептиками є ті, які охоплюють як можна більшу кількість патогенів – антисептики широкого спектру дії (хлоргексидин, повідон-йод)

Хлоргексидин

Цей антисептик здатний знищувати бактерії, гриби і віруси. Серед його переваг широкий спектр та швидкий початок дії. Крім того, він довго зберігає високу залишкову активність після нанесення. Хлоргексидин можна застосовувати при коронавірусі. Згідно з дослідженнями, 1%-й хлоргексидин так само швидко (протягом двох хвилин), як і 70%-й етанол, пошкоджує вірус.

Повідон-йод

Як і хлоргексидин, цей антисептик руйнує всі три типи мікроорганізмів. Він діє швидко, але володіє мінімальною залишковою активністю. Крім того повідон-йод забарвлює шкіру.

Ізопропіловий спирт

Ізопропіловий спирт для найкращого ефекту зазвичай змішують з водою (60-90% розчин). Цей засіб має найвищу активність щодо бактерій, але може володіти незначною ефективністю щодо деяких грибків і вірусів. Він має найшвидший початок дії, але при цьому мінімальну залишкову активність.

Хлорид бензалконію

Цей антисептик дуже ефективний проти бактерій, але в боротьбі з вірусами, грибами і мікробактеріями хлорид бензалконію не допоможе. Тобто його не варто застосовувати при боротьбі з вірусами.

Зазначимо, що медики ВООЗ найефективнішими заходами у боротьбі з коронавірусом називають ретельне миття рук з милом, а також використання спиртових антисептиків на основі етилового спирту.


Опубліковано : 10.04.2020 17:39

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман