новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Зарплати по-новому, або Коли почне працювати нова система?

Повідомляє ТерМедіа 04.02.2020 11:17

Зарплати по-новому, або Коли почне працювати нова система?

Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що буде з зарплатами за умови, якщо Рада затвердить новий принцип формування тарифних ставок.

Як відомо, до Парламенту було внесено два законопроекти, подані Кабміном, які передбачають зміну принципів формування тарифних ставок, посадових окладів і, в кінцевому рахунку, розміри зарплат для бюджетників.

Крім того, як випливає з назв, ці документи №2720 та №2721 повинні створити передумови для підвищення прожиткового мінімуму в Україні.

Згідно з держбюджетом, мінімальний оклад в 2020 році становить 2102 грн, а “мінімалка” – 4723 гривень. По новому законопроекту, мінімальний оклад повинен буде складати не менше 50% мінімальної зарплати. Тобто, у разі затвердження законопроектів мінімальний оклад в 2020 році автоматично збільшився би майже на 260 грн – з 2102 грн до 2361,5 грн. А це означає, що зарплати, які розраховуються за Єдиною тарифною сіткою, теж зросли б.

Що стосується зарплат бюджетників, то після прийняття цих документів їх зростання сповільнилося б. Згідно із законодавством, оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії повинен становити три мінімальні зарплати. Якби цей закон виконувався, то сьогодні зарплати вихователів і вчителів стартували б від 14 169 грн. Але в законі обумовлено, що до такого рівня уряд зобов’язаний довести зарплати педагогів поетапно до 2023 року.

Новим законопроектом №2720 пропонують встановити посадовий оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікації на рівні чотирьох мінімальних окладів. Оскільки, мінімальний оклад повинен становити 50% від “мінімалки”, то це означає, що до 2023 року дохід педпрацівника потрібно буде довести не до трьох мінімальних зарплат, а до двох. Тобто, замість 14 169 грн – до 9446 гривень.

Другий законопроект №2721, внесений Кабміном, пропонує закріпити в Бюджетному кодексі положення про те, що мінімальний розмір окладу для окремих бюджетників, для працівників держорганів, прокуратури і судів, а також для військовослужбовців буде затверджуватися в законі про держбюджет, “виходячи з наявних фінансових ресурсів державного і місцевих бюджетів”.


Опубліковано : 04.02.2020 11:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман