новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

30 (+1) років опісля, що далі?

Повідомляє Ровесник Війтик Ю.П., викладач коледжу 08.10.2017 17:33

30 (+1) років опісля, що далі?

ФотоРовесник

30 (+1) років опісля, що далі? Саме таку назву мала цікава пересувна виставка кращих робіт Всеукраїнського конкурсу, організованого Бюро УГКЦ з питань екології для шкільної та студентської молоді. Виставка експонувалася у вестибюлі Заліщицького агроколеджу.

Сприяв її розміщенню парох церкви Покрови Пресвятої Богородиці о.Іван Сендзюк, а представив голова екологічної комісії Бучацької єпархії УГКЦ, представник Бюро з питань екології УГКЦ о.Михайло Дерев'янчук. Саме йому надав слово заступник директора М.В.Сопилюк, представивши гостей. Отець Михайло повідомив, що виставка дебютувала 29 листопада 2016 року в Чорнобильській зоні під час заходів з нагоди насування нового об'єкту «Укриття» над зруйнованим реактором. Тоді ознайомитися з нею мали можливість делегати із понад 40 країн світу, більше 200 представників іноземних та українських ЗМІ. В грудні 2016 року експозиція була представлена на арт-майданчику в приміщенні Міністерства екології та природних ресурсів України. З 24 по 28 квітня 2017 року за підтримки посольства України в Австрії виставка пройшла у Відні.

В обласних центрах України виставка проходить під патронатом Мінприроди і має за мету привернути увагу не лише до наслідків Чорнобиля, а й мобілізувати зусилля громадськості для сталого розвитку і збереження створеного Богом світу. Виставленим роботам школярів та студентів зі всієї України притаманні глибокий зміст і висока художня цінність. Вони виражають біль та співпереживання, вдячність ліквідаторам за їх героїчну жертву, страх перед новими катастрофами і прагнення кращого майбутнього, в якому не буде місця для нових атомних та духовних чорнобилів.

 

Війтик Ю.П., викладач коледжу


Опубліковано : 08.10.2017 17:33

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман