новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

Повідомляє Освіторія 15.11.2023 07:45

У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

Фото з мережі Інтернет

Основний видаток у загальному фонді МОН включає освітню субвенцію в розмірі 103,2 млрд грн. Це сприятиме підвищенню зарплат педагогічних працівників на 10,4% з 1 січня та ще на 12,6% з 1 квітня, а також передбачає фінансування поділу класів на групи.

Про це повідомляють у МОН.

Також у МОН зазначили, що на наступний рік на освіту заклали майже на 22% більше, ніж 2023 року — 171,2 млрд гривень, з них 148,8 млрд — загальний фонд МОН. Це дозволить збільшити фінансування в різних напрямах, таких як облаштування укриттів, друк підручників, підтримка Нової української школи та створення сучасних навчально-практичних центрів професійної освіти.

Додатково виділено кошти на облаштування укриттів у школах — 2,5 млрд грн, друк підручників — 1,5 млрд грн, а також субвенцію для Нової української школи у розмірі 1,5 млрд грн, спрямовану на придбання оснащення та навчальних матеріалів для 5–7 класів, а також забезпечення восьмого пілотного класу.

Додаткові виділення коштів також включають субвенцію на шкільні автобуси — 1 млрд грн для закупівлі орієнтовано 500 шкільних автобусів, субвенцію на модернізацію харчоблоків у школах — 1,5 млрд грн, яка виділяється вперше після початку повномасштабного вторгнення Росії, а також субвенцію для підтримки дітей з особливими освітніми потребами — 304,5 млн грн.

Також передбачені кошти на навчання дітей у державних загальноосвітніх закладах та «Школі супергероїв» — 434,51 млн грн, створення навчально-практичних центрів сучасної професійної освіти — 500 млн грн, Фонд розвитку вищої та фахової передвищої освіти — 240 млн грн, та Національний фонд досліджень і грантова підтримка науковців — 610,4 млн грн.


Опубліковано : 15.11.2023 07:45

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман