новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

5 кроків до навчання мрії: як вступити до університету в Нідерландах

Повідомляє studway.com.ua 12.11.2018 17:05

5 кроків до навчання мрії: як вступити до університету в Нідерландах

Фото з мережі Інтернет

Що робити, якщо хочеш здобути освіту в країні тюльпанів.

Ти наважився(-лася) навчатись за кордоном, навіть країна призначення вже відома – Нідерланди. А що далі? Разом з освітньою агенцією Karandash розповідаємо, як обрати університет і підготувати потрібні документи для майбутнього навчання

Крок 1. Обираємо виш

У якому саме закладі вищої освіти ти хочеш навчатися? Критеріїв відбору може бути кілька: позиція в рейтингах, спрямованість закладу (технічний чи гуманітарний), комфортні умови проживання, вартість навчання, локація, а також тип закладу.

Освітня агенція KarandashУ Нідерландах є три види вишів: прикладні, дослідницькі та інститути міжнародного навчання. Прикладні зосереджені на прокачуванні конкретних практичних навичок – після закінчення таких закладів студент може доволі швидко знайти роботу. Дослідницькі спрямовані на підготовку вчених і дослідників. Саме до такого вишу варто вступати, якщо в планах майбутні наукові досягнення. Інститути міжнародного навчання розраховані на іноземних студентів, у них можна здобути ступінь бакалавра, магістра, доктора наук.

Де знайти додаткову інформацію про виші? На офіційних сайтахабо в консультантів освітньої агенції. Ще один варіант – знайти Facebook-сторінки університетів, поспілкуватися з теперішніми студентами й дізнатися, чи задоволені вони якістю навчання.

Можливо, у тебе є знайомі, які вчаться чи живуть у Нідерландах? Не зайвим буде запитати поради і в них: це допоможе не пошкодувати про власний вибір потім. Ще один варіант – звернутися за допомогою до спеціальних агенцій, які відправляють студентів навчатися до цієї країни. Ми рекомендуємо звертатися за послугами до нашого партнера – освітньої агенції Karandash, яка наразі є офіційним представником понад 1 000 шкіл, коледжів та вишів Європи й світу.

Також рекомендуємо переглянути добірку найкращих університетів Нідерландів.

Крок 2. Обираємо спеціальність

У цьому питанні варто дослухатися до себе. Які предмети тобі вдаються найкраще? Яка галузь приваблює? Тексти з якої сфери ти поширюєш у себе на Facebook чи зберігаєш у закладках? Раніше ми писали про тести, книжки й сайти для профорієнтації. Це хороший спосіб зрозуміти, чого ти хочеш.

Якщо тебе обмежують звичні спеціальності й ти не бачиш свого майбутнього в жодній з поширених у нас професій, можеш понишпорити на тих самих офіційних сайтах університетів. Також допоможуть добірки популярних професій чи навичок майбутнього.

Поза тим, консультанти освітньої агенції завжди знають, що підказати. Розкажи їм, що вмієш і чого хотів би навчитися, а вони знайдуть чудовий варіант саме для тебе.

Крок 3. Обираємо програму

Перелік програм можна знайти на офіційних сайтах вишів. Обираючи її, зважай на предмети, викладачів, відомих випускників, розташування корпусів, мову викладання і тривалість програми. Також варто знайти студентів, які навчаються чи навчалися за цією програмою, розпитати про їхні враження.

workspace

Крок 4. Підготуй документи

Список потрібних паперів у різних вишах може трохи відрізнятися, проте всюди найперше потрібен документ про завершену попередню освіту. Для прикладу, це може бути диплом бакалавра чи атестат про середню освіту. Якщо на момент подання документів ти ще не маєш потрібних документів (бо ще здобуваєш освіту), то може підійти виписка з оцінками та її переклад, довідка про незакінчену вищу освіту. Документи мають бути перекладені й завірені нотаріусом. Також обов’язковим є сертифікат, який засвідчує знання англійськоїІЕLТS або ТОЕFL. Окрім того, ти маєш надати фотокопію першої сторінки закордонного паспорта. Істотно спростити процес підготовки допоможуть спеціалісти освітньої агенції Karandash, які підкажуть усі деталі й підготують потрібні документи.

Ще одна важлива річ – це СV. У ньому варто стисло й без водички розповісти про досвід роботи, вміння і навички, рівень володіння іноземними мовами, попередню освіту. Також можна згадати про свою соціальну активність: волонтерство, участь у громадських організаціях, реалізовані проекти.

Не завжди, але іноді можуть попрохати ще й мотиваційний лист – своєрідне есе, у якому ти маєш розповісти, чому хочеш навчатися саме тут, саме на цій програмі та в цьому університеті. Над цим текстом варто трохи заморочитися, щоб зробити його своїм козирем, а не слабким місцем.

Крок 5. Відправ заявку

Уважно стеж за початком вступної кампанії на сайті вишу, щоб не проґавити кінцевого терміну. Якщо є змога, то уважно перевір усі потрібні документи ще раз: чи точно вони перекладені англійською, чи завірені нотаріусом. Заявку до нідерландських вишів можна подавати електронно. Також потрібно сплатити збір за її розгляд, вартість відрізняється залежно від університету.

Бажаємо успіхів!

Спеціалісти освітньої агенції Karandash не лише безкоштовно проконсультують, а й допоможуть знайти виш, який підійде саме для тебе.
 
Повний перелік нідерландських вишів і всі потрібні деталі – на сайті.
 
Поїхали вже!


Опубліковано : 12.11.2018 17:05

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман