новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

День матері 2019: головні традиції і звичаї свята в Україні

Повідомляє rbc.ua 11.05.2019 20:17

День матері 2019: головні традиції і звичаї свята в Україні

Фото з мережі Інтернет

День матері в Україні відзначають у другу неділю травня. Це свято - привід сказати мамі про те, що вона - найрідніша і найдорожча людина.

День матері – важливе свято у багатьох країнах. Цього дня по всьому світу прийнято вітати матерів, які дали нам найцінніше – життя.

День матері в Україні у 2019 році відзначають у неділю 12 травня.

До речі, в багатьох країнах це свято відзначають 13 травня. В Україні цей день святкують у другу неділю травня. Ця дата затверджена Указом Президента України від 10 травня 1999 року.

Історія свята Дня матері

Історія свята йде корінням у початок 20 сторіччя. Ще у 1908 році молода американка Анна Джервіс, яка була  родом з Філадельфії,  виступила з ініціативою вшановування матерів.

Цей день вона запропонувала у пам’ять про свою матір, яка передчасно пішла з життя.

День матері 2019: головні традиції і звичаї свята в Україні

Анна Джевіс довго писала листи до різних державних установ, зверталася до відомих осіб з ідеєю один день у році присвятити вшануванню всіх матерів.

Зусилля дівчини не були марними, і вже у 1910 році штат Вірджинія (США) першим визнав День Матері як важливе офіційне свято.

Потім, крок за кроком, все більше штатів почали впроваджувати у себе це свято. Згодом ця хороша традиція перейшла і в практику інших країн.

День матері 2019: головні традиції і звичаї свята в Україні

Після Першої світової війни День матері почали відзначати у Швеції, Норвегії Чехословацькій республіці та інших країнах.

День матері 2019 в Україні

В Україні мама з глибини віків вважається берегинею домашнього вогнища і людиною, яка є найріднішою для всіх нас. Хоча в Україні свято День матері святкують офіційно тільки кілька десятків років, вшановують матір в нашій країні набагато довше. Традиції, які виявляють повагу до мами, збереглися з глибини віків. Це і пісні, і вірші, які діти складали своїм мамам.

Як привітати маму у День матері

День матері – одне із найтепліших свят року. Воно відзначається навесні, коли розквітають багато квітів. Тому один із найпопулярніших подарунків мамі – це квіти.  Не обов’язково дарувати дорогі подарунки.

Головне у День матері – це увага до мами і теплі слова на її адресу.

День матері 2019: головні традиції і звичаї свята в Україні

Цього дня українці йдуть в гості до матерів, вітають їх і нагадують, якими важливими вони є у їхньому житті. Мама завжди самовіддано любить своїх дітей, не зважаючи ні на що, і завжди рада нашим перемогам та щиро співчуває невдачам.

Якщо у День матері ви не можете прийти до мами, то обов’язково треба подзвонити  їй і сказати теплі слова та нагадати про те, як сильно ви її любите. Адже мама – найдорожча людина в нашому житті.


Опубліковано : 11.05.2019 20:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман