новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

IELTS: як успішно скласти Listening

Повідомляє studway.com.ua 12.01.2019 20:17

IELTS: як успішно скласти Listening

Фото з мережі Інтернет

Тобі вже добре відомо, як ефективно підготуватися до частин Speaking і Reading, щоб успішно впоратися із завданнями на самому іспиті. Наразі пропонуємо схему підготовки й поради для того, щоб вдало скласти аудіювання. Повір, одним умінням добре слухати тут не обійдешся. 

 
Тексти Listening – це діалоги й монологи, часто пов'язані з навчанням і подорожами. Слухання складається із 4 секцій, у яких загалом потрібно відповісти на 40 запитань.

Разом з іншими кандидатами ти слухатимеш записи приблизно півгодини. Питання звучатимуть лише раз, тож максимально зосередься і якомога уважніше слухай. Потім у тебе буде 10 хвилин, щоб перенести відповіді в бланк. 
  1. Вибір джерел із текстами для підготовки залежить від твоїх уподобань. Радимо постійно й системновдосконалювати навички сприйняття на слух: це допоможе швидше звикнути до англійського звучання.
  2. Удосконалення навичок аудіювання означає розвиток у двох напрямках: розпізнавання слів і розуміння змісту. Ти можеш покращувати ці вміння одночасно або ж по черзі. 
  3. Розвивай ерудицію. Учителі з Британської ради рекомендують слухати різноманітні лекції та подкасти на науково-популярні теми. Ресурсом, що відповідає всім вимогам, є, наприклад, канал National Geographic. Високий рівень ерудиції допоможе почуватися більш упевнено на тесті.
  4. Зроби свою підготовку якомога різноманітнішою. Слухай пісні, шукай цікаві аудіокниги, підписуйся на корисні YouTube-канали тощо. Ми вже публікували матеріали для продуктивної підготовки до IELTS раніше, тож користуйся всіма можливостями!
  5. Регулярно виконуй приклади екзаменаційних завдань. Не забувай звіряти свої відповіді з ключем до питань. Формат частини іспиту Listening специфічний – до нього потрібно звикнути.
  6. Не слухай тільки в навушниках. Під час іспиту тобі доведеться слухати записи з колонок. Отже, протягом підготовки практикуй сприйняття звуку саме з них і вчися сприймати запис у присутності інших людей.
  7. Тренуйся писати цифри й назви під час диктування. Для цього радимо попрактикуватися в написанні традиційних англійських імен, прізвищ, переглянути правила читання телефонних номерів, адрес тощо. Крім того, навчись орієнтуватися в скороченнях для позначок на мапах.
 
 
Лайфхаки для складання
  1. Грай на випередження. Ознайомся з тестовими завданнями до виконання. Як тільки всім дозволять відкрити буклети з тестами, починай проглядати запитання. Чим більше ти випередиш аудіозапис, тим краще знатимеш, на які деталі звернути увагу і до чого прислухатися.
  2. Зверни увагу на умову завдання. Зосередься на тому, скільки слів або чисел просять вказати, а краще – познач потрібну кількість навпроти завдання. Так буде значно простіше.
  3. Роби чорнові записи в буклеті із завданнями. Важливо: не можна робити чорнові записи на бланку з відповідями! Пам'ятай про пастки.Наприклад, про частину діалогу, де мовці спочатку повідомляють одну інформацію, а пізніше виправляють сказане. У такому випадку правильною відповіддю буде саме другий варіант.
  4. Дрібниця, але важливо: не забудь перенести всі відповіді наприкінці. Через зосередження на розв'язанні одного завдання можеш не встигнути впоратися з рештою.
 Ділися враженнями від запропонованих порад і власним Listening-досвідом у коментарях! 


Опубліковано : 12.01.2019 20:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман