новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

IELTS: як успішно скласти Writing

Повідомляє studway.com.ua 13.01.2019 20:17

IELTS: як успішно скласти Writing

Фото з мережі Інтернет

Ми вже розповідали про ефективну підготовку до Speaking, Reading і Listening на IELTS. Ще трохи – і ти станеш гуру цього мовного іспиту! Підвищуємо шанси отримати найвищий бал на іспиті і досліджуємо Writing. 

Особливості Writing
 
 
Для виконання Writing ти маєш одну годину. Ця частина складається з двох типів письма, які містять по два аналогічні завдання. 

Виконуючи Academic Writing, кандидат повинен: 
  • Лаконічно описати факти й об'єкти, зображені в графіках, таблицях і схемах. Можливо, доведеться пояснити принцип роботи якогось механізму, відштовхуючись від зображення. Також потрібно відповісти на одне запитання. Обсяг тексту – приблизно 150 слів, тривалість – 20 хвилин.
  • Написати розгорнуте есе на запропоновану тему, у якому треба висловити й власну думку щодо проблеми. Мінімальний обсяг – 250 слів, для написання яких ти матимеш 40 хвилин.
У частині General Writing кандидат виконує подібні завдання, однак на більш побутові теми. Спочатку треба написати лист, а потім – есе на побутову тему. 
 
Поради для підготовки 
 
1. Якщо не маєш можливості займатися з викладачем, придбай підручник будь-якого відомого видавництва.Учителі Британської ради радять користуватися книгами Collins, Oxford University Press, Cambridge University Press, Pearson Longman. 

2. Тренуйся писати есе в обмежений час. Випрацюй схему, за якою будеш писати текст: окреслення основних тез, побудова плану, суто написання есе і його перевірка. 

3. Не використовуй словники або сервіс Google Translate. Звичайно, словниковий запас треба постійно збільшувати, але не тоді, коли тренуєшся писати есе. Якщо хочеться підшукати доречне слово, згадай, що на іспиті перед тобою будуть ручка чи олівець і аркуш паперу – жодних словників. Тож спробуй знайти синонім, а не дослівний переклад. 

4. Тренуйся писати щодня. Щоразу обирай нову тему, вживай різні граматичні конструкції, урізноманітнюй стилістику. А ще працюй над почерком, адже після іспиту екзаменатор читатиме тексти без твоєї присутності. 

5. Попроси оцінити своє есе. Ідеальний варіант – звернутися до досвідченого викладача. Також можеш порівняти свій твір зі зразками на різних онлайн-ресурсах. 

6. Орієнтуйся на приклади. Особливо корисними будуть тексти авторів навчальних матеріалів з підготовки до IELTS. Уважне ознайомлення з ними допоможе зрозуміти, який текст має шанси отримати високі бали. Крім того, це допоможе запам'ятати нову корисну лексику. 

7. Багато читай. Шукай тексти різної спрямованості, бажано – англійською в оригіналі. Це сприятиме ширшому уявленню про теми й стилі. 

Спочатку треба написати лист, а потім – есе на побутову тему
Електронні пристрої та їжа заборонені (окрім води) 
Можна виходити до вбиральні
 
Поради для написання есе
 
1. Стеж за логікою викладу думок. Якщо ти напишеш прекрасне есе, але відійдеш від теми, твій бал суттєво знизять. 

2. Чіткість формулювань так само важлива, як і логіка побудови тексту. Від цих двох складових значною мірою залежить фінальна оцінка. Намагайся відповідати конкретно та уникати двозначності. 

3. Аргументація: екзаменатору не так важлива твоя позиція, як уміння її обґрунтувати. Деталізуй свою позицію і поясни, чому думаєш так, а не інакше. 

4. Перевіряй кількість слів. Недостатня кількість слів у текстах може стати причиною зниження балу. Коли до завершення ще вдосталь часу, помнож кількість слів у рядку на кількість рядків – так отримаєш приблизну кількість слів. 

5. Подбай про охайність почерку. Він повинен бути зрозумілим і розбірливим. 

6. Якщо завдання вже виконані, а час іще залишився, перечитай і перевір тексти ще раз. 
Для виконання Writing ти маєш одну годину
Сподіваємося, наші настанови дійсно стануть у пригоді під час підготовки до IELTS. Успіху на іспиті!


Опубліковано : 13.01.2019 20:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман