новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Найкрасивіші університети світу

Повідомляє ya-student.com.ua 04.11.2018 20:17

Найкрасивіші університети світу

Фото з мережі Інтернет

Навчання в університеті. Це те, про що мрієш після закінчення школи, і те, про що не забудеш протягом усього життя. Але який же університет обрати? Спеціалістом в якій галузі стати? Відкинемо всі ці запитання і просто дозволимо собі помріяти. Помріяти про найкрасивіші університети світу... 

І перший з них – університет Цинхуа, що розташований в Пекіні. Це місце, де ти єднаєшся з природою. Лише тиша, спокій і мирне дзюркотіння води. Напевно, тільки там можна зустріти врівноваженого студента, який не перестрибує через кілька сходинок, запізнюючись на пари. Тут відчуваєш гармонію в собі, і вищу освіту здобувати легше.

Однак тиша – це рідкісне явище для сучасного життя. Тому переходимо до Йельського університету, який відповідає примхливим забаганкам урбанізації та технічного прогресу. Він оснащений всім необхідним для людини, яка ніколи не розлучається з гаджетами та іншими нововведеннями сучасності. Цей університет виховує у своїх стінах серйозних і впевнених у собі особистостей, які звикли планувати кожну секунду свого життя.

Але навіть коли світом керує практичність, людська фантазія має простір для розвитку. Це доводить Австралійський університет – чудовий приклад модернізму, де лаконічність поєднується з екстравагантністю. Здається, нічого зайвого, нічого особливого – а погляд приковує.

На земній кулі є й місце, де вічно панують Середні віки. Це Торонтський університет, будівля якого виконана у вікторіанському стилі. Достатньо лише раз поглянути на цю величну споруду – і невідомо звідки виникає бажання перенестися в той час, коли жінки були одягнені в занадто тісні корсети, а чоловіки – у фраки. Але якщо це не вдасться, то опинитися серед добропорядних людей можна запросто, адже кожний професор цього закладу – священнослужитель.

Блукати світом можна довго. Тож повертаємося до рідної України: наприклад, у мальовниче місто Львів, де розташована розкішна будівля Львівського національного університету. У ньому здається, що ти опинився у фойє театру. Достатньо лише переступити поріг, зайняти місце – і спостерігати за шедевральною грою, стати частиною дійства. А потім, після набуття досвіду, вирушати в самостійне життя – перетворювати те, що видавалося лиш частиною театральної гри, на сенс свого буття.

Що заважає нам мріяти? Гадаю, абсолютно ніщо. Що заважає нам вважати найгарнішим університетом саме той, в якому ми навчаємося? Лише стереотип, що добре там, де нас нема.


Опубліковано : 04.11.2018 20:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман