новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Не втратьте шанс на стажування в Канаді!

Повідомляє Ровесник 01.09.2017 15:36

Не втратьте шанс на стажування в Канаді!

Фото Ровесник

Три місяці в одному із 60-ти внз Канади – тепер це не мрія,  реальність, адже до 18 вересня українські студенти можуть долучитися до програми Mitacs Globalink Research Internship, міжнародної ініціативи для іноземних студентів з Австралії, Бразилії, Китаю, Франції, Індії, Німеччини, Мексики, Саудівської Аравії, Тунісу та України для дослідницького стажування в Канаді.

Переможці відборів отримають шанс протягом 12-ти тижнів здійснити дослідницьке стажування під керівництвом канадських викладачів університетів з різних наукових дисциплін. Програма стажування в даний час доступна в більш ніж 60 університетах Канади (повний список можна переглянути за посиланням, у розділі “Student Information”). Випускники програми Globalink Research Internship, що зацікавлені в поверненні до Канади для навчання в магістратурі, мають право на отримання стипендії Globalink Graduate Fellowship.

Стажування для студента – безкоштовне. Його оплачують уряд Канади та урядові організації країн — партнерів, звідки приїжджають студенти (поділ витрат – 50 на 50). За словами Олександра Романка, ініціатора проекту, у випадку України вийшло по-іншому: підписантами Меморандуму стали канадська організація Mitacs і Українська канадська фундація імені Тараса Шевченка (фонд, створений українською діаспорою). Загалом, на приєднання України до програми пішло три роки, а фінансово, окрім українських організацій, підтримав й фонд WNISEF (перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом 150 млн доларів США, заснований за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Фонд має понад 20 років досвіду успішного інвестування у підприємства малого та середнього бізнесу – ред.)

Як потрапити на стажування?

Для участі в програмі потрібно бути студентом вищого навчального закладу України та відповідати наступним вимогам:

вік від 18 років;

володіння англійською або французькою мовою на розмовному рівні;

академічний середній бал вище 80%;

бути зарахованим до загальноосвітніх програм бакалаврату (3-й курс) в університетах (повний список);

мати щонайменше один семестр, а максимум – три, до закінчення навчання, станом на вересень 2018;

мати можливість приїхати до Канади на стажування у період з 1 травня до 30 червня 2018 року;

мати можливість повернутися до України у період з 31 липня по 30 вересня 2018 року;

закордонний паспорт (дійсний до січня 2019 року) Кількість документів для участі теж не є великою: онлайн-заявка на участь у програмі, СV з описом наукових інтересів, лист-рекомендація від професора чи наукового керівника з описом досвіду досліджень та наукових інтересів та виписка з оцінками від університету (підтвердження рівня середнього академічного балу вище 80%).

Цікавим є також те, що екзамен з англійської чи французької мови не потрібний. Рівень володіння мовою визначається професором з Канади під час Skype-інтерв’ю.

Нагадуємо, що заявки приймаються до 18 вересня.

Більше уваги звертають на практичний досвід у сфері проекту, як студент може застосувати свої знання на практиці, – розповідає Олена Скалянська, помічниця координатора програми в Канаді. – А найбільший здобуток від стажування – це безцінний досвід роботи в міжнародній команді, знайомство з зовсім іншою освітньою системою і розширення кругозору на майбутнє». «Студенти обираються керівниками проектів – професорами канадських університетів. Тому критерії відбору у кожного свої. Ми радимо студентам уважно вивчити веб-сторінки професорів, проекти яких вони вибрали в своїй аплікації, і писати мотиваційний лист на основі цього. Стажування за програмою дає можливість застосувати результати проекту в своїй країні після повернення з Канади», – додає Олександр Романко, ініціатор проекту.

Студенти, що успішно пройдуть відбір, безкоштовно отримують: роботу над спільним проектом з професором канадського університету (згідно ваших інтересів, навичок та попереднього досвіду); переліт Україна-Канада та Канада-Україна; трансфер з аеропорту до місця вашого проживання; стипендію на житло, проживання та харчування; медичне страхування; зарахування на період стажування до канадського університету; підтримку студентів-менторів на кампусі канадського університету; можливість відвідування заходів, воркшопів, семінарів з професійного розвитку; сертифікат, що підтверджує проходження програми Globalink Research Internship.

Директор ГО «Четверта хвиля» Таміла Карпик, яка долучилася до допомоги проекту, зазначає: «З кожним днем стає все очевидніше, що Україна потребує зміни еліт. Формування нової генерації інтелектуальної та дієвої еліти можливо здійснити лише через глибокий процес освіти. Саме тому наша організація вирішила долучитись до проекту та зробити свій фінансовий внесок.


Джерело: http://global-ukraine-news.org/2017/08/31/ne-vtratte-shans-na-stazhuvannya-v-kanadi/#prettyPhoto
www.global-ukraine-news.org


Опубліковано : 01.09.2017 15:36

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман