новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Перехід на зимовий час: коли і як правильно перевести стрілки годинника

Повідомляє ternopoliany.te.ua 18.10.2019 15:17

Перехід на зимовий час: коли і як правильно перевести стрілки годинника

Фото з мережі Інтернет

Щороку в середині осені в Україні відбувається переведення годинників на зимовий час. Перевести стрілки годинника потрібно буде на одну годину назад.

Перехід на зимовий час у 2019 році в Україні традиційно відбудеться в останню неділю жовтня. В ніч з 26 на 27 жовтня о 4 годині ранку стрілки годинників потрібно перевести на годину назад.

Розумні пристрої, підключені до інтернету, зроблять це самі, деякі годинники – автоматично, іншим же доведеться зробити все вручну. Ну, і приготуватися до того, що деякі з ваших знайомих забули це зробити і обов'язково запізняться. На годину. Або дві. При цьому особливу увагу варто звернути тим, хто вже запланував поїздку на залізничному чи авіатранспорті.

Науковці стверджують, що людський організм переносить набагато легше перехід на зимовий час, ніж на літній. Хоча, зайва година сну і все таке, начебто, і повинна говорити про зворотне. Річ у тому, що людині важко звикнути до нового режиму. У разі переходу на зимовий час можливе погіршення самопочуття, зниження імунітету і порушення сну. А на адаптацію потрібен мінімум тиждень.

Зазначимо, перехід на літній і зимовий час вперше запровадили у Великобританії в 1908 році для економії і більш раціонального розподілу електроенергії протягом доби. В СРСР почали переводити стрілки годинника вперше тільки в 1981 році. Зараз понад 110 країн світу переходять на "літній" і "зимовий" час. А от не переводить годинники в цілому аж 161 країна, а саме: Гвінея, В'єтнам, Алжир, Афганістан, Ангола, Китай, Росія, Кенія, Індія, Об'єднані Арабські Емірати, Туніс, Перу, Японія, Південна Корея, Північна Корея, Філіппіни, Пакистан та інші. У 2011 році Верховна Рада намагалася скасувати переведення годинників на зимовий час, але під тиском громадськості ухвалену постанову було скасовано.

Вважається, що перехід на зимовий/літній час економить електроенергію. Правда, при цьому страждає людський організм. Так, при переході на зимовий час можливі погіршення самопочуття, приміром, може погіршиться сон і знизитися імунітет.


Опубліковано : 18.10.2019 15:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман