новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Прописка, зростання мінімалки і не тільки: Через що українці можуть втрати субсидії у 2019-му

Повідомляє patrioty.org.ua 14.01.2019 09:34

Прописка, зростання мінімалки і не тільки: Через що українці можуть втрати субсидії у 2019-му

Фото з мережі Інтернет

Головним нововведенням для пільговиків у 2019 році стане програма монетизації субсидій. У цьому році умови отримання знижки від держави на оплату комуналки стали жорсткішими, в процесі подачі заяв мільйони українців отримали відмови, а ті, кому все ж пощастило, можуть залишитися без субсидії, якщо порушать правила.

Закон починає діяти з січня 2019 і включає в себе три етапи: нинішній, з 1 травня і повний перехід на монетизацію з 1 жовтня.

З приводу монетизації з початку року звернень не надходило, говорять чиновники. Людей хвилює інше: з травня минулого року змінено порядок декларування, але всі звикли, що для отримання субсидії до них прийде співробітник, опише житлові умови - і цього достатньо. Тепер же порядок змінився.

Так, наприклад, раніше не брали до уваги зареєстрованих членів сім'ї, які не працюють. Тепер, якщо такі є, то субсидія не надається. Це частина комплексної державної програми, спрямованої на те, щоб люди офіційно працевлаштувалися і заробляли собі трудовий стаж.

Одна з найпоширеніших проблем, з якими стикаються люди похилого віку: діти або онуки, які прописані в їх квартирі, самі живуть за кордоном, матеріально не допомагають, а пенсіонерам доводиться за них платити комуналку і не мати права на субсидію.

Вирішення цього питання має кілька варіантів. Звичайно виписувати рідних ніхто не поспішає, адже і їм потрібна реєстрація місця проживання. У такому випадку потрібно підготувати необхідні довідки, які доводять, що вони не проживають з вами і матеріально не допомагають.

Чиновники запевняють, що ніхто не буде забирати субсидії лише тому, що в державі підвищуються соціальні стандарти. Адже поруч з ними ростуть і тарифи. З першого січня, якщо субсидія була призначена з початку опалювального сезону, людина буде отримувати її і далі.


Опубліковано : 14.01.2019 09:34

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман