новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Рева пояснив, чому середня зарплата українця має зрости до 15 тис. грн

Повідомляє news.finance.ua 29.09.2018 12:13

Рева пояснив, чому середня зарплата українця має зрости до 15 тис. грн

Фото з мережі Інтернет

Вирішення проблеми трудової міграції полягає у зростанні рівня доходів людей. Зокрема, щоб потоки заробітчан зупинились, середня зарплата в Україні має бути не меншою за 15 тисяч гривень.

Такого рівня можна буде досягти за 3-4 роки. Таку заяву зробив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає УНН з посиланням на Мінсоцполітики.

“Наразі за кордоном на постійній основі працюють 3,2 млн українців. І єдиний дієвий спосіб збереження кваліфікованих кадрів є наближення рівня доходів населення до показників тих країн, у які сьогодні українці виїжджають на заробітки. Зараз, у перерахунку на гривні, українські заробітчани в Польщі у середньому отримують 19,2 тис. гривень на місяць. Тому для зменшення рівня трудової міграції середня зарплата в Україні має бути не меншою за 15 тис. гривень. Ми плануємо, що цього року середня зарплата в грудні вийде на розмір 10 тис. гривень, і нам знадобиться три-чотири роки щоби наша середня зарплата вийшла на потрібні показники”, — пояснив Рева.

За його словами, зростанню доходів сприяє, в тому числі, ситуація, що склалась на ринку праці — роботодавці не мають іншого виходу, як встановлювати конкурентний розмір заробітних плат своїм працівникам.

“Конкуренція на ринку праці знижується, і роботодавці, для того щоб утримати людей, піднімають їм зарплати — але біда в тому, що це потрібно було робити ще 10 років назад, тоді би ми не отримали сьогоднішню ситуацію з відтоком кадрів”, — переконаний міністр.

Рева окрему увагу звернув на те, що збільшення зарплат не може спричиняти суттєвого впливу на інфляцію, оскільки таке збільшення забезпечено економічним ресурсом, і впливати на рівень інфляції може лише опосередковано, через зростання рівня попиту.


Опубліковано : 29.09.2018 12:13

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман