новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Що почитати в травні? Книжкові новинки весни 2019

Повідомляє studway.com.ua 13.05.2019 15:17

Що почитати в травні? Книжкові новинки весни 2019

Фото з мережі Інтернет

Свіжі видання, які нещодавно з’явилися на полицях книгарень, зроблять твої вечори затишними. Найцікавіше й найкорисніше чтиво цієї весни – в нашій добірці.

Твоє друге життя, або Шанс змінити все

book1Французька письменниця Рафаелла Жордано допомагає знайти шлях до власного щастя людям з усього світу. «Твоє друге життя» – про Каміллу, яка у свої тридцять вісім стикається з типовими проблемами кожного другого мешканця Землі. Втома, втрата мотивації та сенсу життя, забуте відчуття щастя… Камілла хоче дати собі другий шанс: знайти хорошого чоловіка, омріяну роботу й мати дітей. Навколо всі говорять, що щастя не варто шукати, бо воно вже поряд.

Але що робити, коли не можеш віднайти радості життя? Клод, нібито спеціаліст із рутинології, пропонує оригінальні рішення її проблем. На що погодиться головна героїня і куди заведе її бажання досягти щастя?

Чоловік з моїм іменем

book2Новинка від українського письменника Івана Байдака. Історія інтроверта й книголюба Родвелла Вільямса, який натрапляє на таємничі рукописи в букіністичній крамниці.

Тепер його життя переплітається із загадковою знахідкою: прямуючи за описами автора, Родвелл розплутуватиме хитросплетіння власного минулого. Найкраща подорож починається, щойно дістаєш шанс повернутися на початок шляху.

Бенджамін Франклін

book3Волтер Айзексон (журналіст, який розповів світові історії Стіва Джобса, Альберта Ейнштейна й Леонардо да Вінчі) представляє біографію одного з «батьків-засновників» США. Світ знає Франкліна як одного з лідерів Війни за незалежність США, та ще він був ученим, винахідником, бізнес-стратегом і письменником. Біографія Франкліна розкриває особистість того, хто подарував світові філософію прагматизму.

Як формувався американський гумор? Який стосунок має Франклін до бібліотек? Чому ми повинні йому частково дякувати за наше здоров’я? Подорож життям Бенджаміна Франкліна читається, як захопливий художній роман, однак вона повністю базується на реальних подіях.

Візьміть за звичку досягати мети

book4Напевне, перед Новим роком багато хто планував свій 2019-й: розписував стратегію та щомісячні кроки для досягнення цілей. Але погляньмо правді в очі: вже минула третина року, і як там наші плани?

Часто нас і наші мрії розділяє не лінь чи відсутність сили волі, а всього-на-всього блоки й бар’єри, які ми назбирали впродовж життя. Синдром навченої безпорадності один із них. Книжка Бернарда Рота «Візьміть за звичку досягати мети» саме про те, як подолати ці бар’єри та отримати потрібний результат. Як зі справжньою цікавістю зануритися в щось нове? Як перетворити ідеї на проект? Як приймати рішення, незважаючи на нерішучість? Ця книга не чарівна паличка, проте вона дасть відповіді на кожне з цих запитань. А якщо дотримуватимешся вказівок автора, навіть трішечки більше.

Наш дивакуватий мозок

book5Чи розмежовуєш ти свій мозок, інтелект і свідомість? Де пролягає різниця між цими поняттями? Чим ми керуємося, вирішуючи щось зробити? Варто знати принципи, згідно з якими функціонує мозок. Інколи дивні реакції, вибірковість пам’яті та неправдиві спогади – це витребеньки саме цього органа. У книжці «Наш дивакуватий мозок» відомий невролог Дін Бернетт розповідає, як і чому мозок впливає на нашу поведінку. Ця книжка – цікавий гайд, який допоможе краще зрозуміти себе, розповість, чому й коли наш мозок дає збій, чому людям подобається бути нажаханими і яка справжня причина фобій.

Код винятковості. Живи за власними правилами

book6Мало хто пам’ятає, як вчився(-лася) ходити. Проте падали ми багато разів. Чи зупинило це когось? Звісно, ні! Однак у дорослому віці падіння ми сприймаємо інакше. Часто наші помилки, чужі недоліки, сварки чи непорозуміння стають на заваді досягненням. Ми перестаємо бути автентичними й дивитися на те, чого хочемо. Натомість керуємось загальноприйнятими правилами. «Будь вищий(-а) за це», «поводься чемно», «так не заведено»… Місця новизні ніби не повинно бути. А що, як правила обмежують, а розсудливими бути не обов’язково?

У «Коді винятковості» автор, спираючись на численні інтерв’ю з успішними людьми (в тому числі з Ілоном Маском), робить висновок: вони успішні, бо піддають сумніву встановлені правила гри. Вішен Лак’яні ділиться інструментами, які навчать додержуватися власних, цінних саме для себе правил.

Хто ми такі? Походження людини крізь призму ДНК

book7ДНК – це не лише невичерпний ресурс інформації про конкретну людину, а ще й засіб, завдяки якому можна дослідити минуле людства. Популяційна генетика – одна з наук, які допомагають позбутися стереотипів і старих уявлень про світ. Поштовхом для її розвитку стала можливість за допомогою нових технологій ДНК вивчити пращурів людей і дізнатися більше про їхнє розселення, спосіб життя, хвороби, побут тощо. Ці знання допомагають оновити уявлення про те, хто такі люди і які віхи розвитку вони пройшли. Найбільш ґрунтовні студії з цього приводу провели в Стенфордському університеті, а Девід Райх, автор книжки, намагався зібрати всю інформацію та систематизувати її. Що змінилося в розумінні переселення людей і їхнього побуту? Як діяльність людей вплинула на їхню мову? Що таке ідентичність? Книга відкриє для тебе новий і цікавий світ.


Складні розмови: як обговорювати те, що хвилює найбільше

book8«Складні розмови» присвячені «гарвардському методу» розвитку легкого спілкування. Складні бесіди скрізь: від черги в лікарні до розмови за чаєм з родичами. І їх коло збільшується в непрості для суспільства часи. Ця книжка допоможе знайти засоби, щоб покращити подружнє життя; налагодити взаємини між батьками й дітьми-підлітками; зцілити душевні образи, які розділяють нас і навіть роблять ворогами; повідомити клієнтові, що робота над його проектом триватиме довше й коштуватиме вдвічі більше; як не звинувачувати, а перепрошувати.

Автори зібрали не лише дослідження про ведення переговорів, а й інформацію з теорії організаційної поведінки, соціальної психології і теорії масового спілкування. Якщо хочеш прокачати свої м’які навички, ця книжка – хороший початок!

Psychopath Free. Як звільнитись від токсичних стосунків і не стати жертвою

image5Якщо ми всі прагнемо, щоб нас розуміли й любили, звідки тоді беруться токсичні стосунки? Всі ми знаємо людей, що потерпали від деструктивних стосунків, які були схожі скоріше на катування… Але не виходили з них. Чому?

Джексон Мак-Кензі, спираючись на власний досвід, пропонує систему методів, які допоможуть розпізнати руйнівні стосунки не лише в особистому житті, а й у професійній сфері, і відкритися новому коханню та щастю. Так, психопатичні стосунки – пригода, яка дарує адреналін та емоції. Втім, це лише одна сторона медалі. Книжка виявить вразливі місця, які приховує наша підсвідомість. Десь упізнаватимеш себе, десь – друзів, зможеш краще зрозуміти, ким ти є насправді, а також обернути слабкості на переваги.

Жінки з легенд і міфів. 50 богинь, які надихають

book9Хочеш порцію натхнення? Ця книжка, звісно, дитяча, однак ілюстрації та манера викладу змусять тебе, як мінімум, із цікавістю прогортати всі сторінки книги.

Тут зібрано п’ятдесят розповідей про сміливих, мудрих, наполегливих, ніжних і творчих богинь із найбільших і найвідоміших пантеонів. На тебе чекає чарівна мандрівка світом легенд і міфів античних Греції та Риму, Єгипту, Китаю і Японії, Скандинавії, Полінезії, народів Америки та Африки.

Дивовижні птахи

book10Як упізнати птаха? Чому він співає? Яке насіння полюбляє щиглик? Хто з птахів визнаний майстром занурення? Як рибалочка зачаровує свою обраницю? З яких матеріалів ластівка будує гніздо? Де краще повісити шпаківню? Яких пташенят годує і мама, і тато? Ця книжка допоможе вивідати всі пташині таємниці, а малюнки, які виконали професійний орнітолог і художник, допоможуть розпізнавати птахів просто на вулиці. Детальна, подекуди справді вражаюча інформація наповнить приємним спілкуванням вечори з малими братами й сестрами чи похресниками.


Опубліковано : 13.05.2019 15:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман