новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Студенти медвишів складатимуть Єдиний державний кваліфікаційний іспит

Повідомляє studway.com.ua 10.11.2018 12:35

Студенти медвишів складатимуть Єдиний державний кваліфікаційний іспит

Фото з мережі Інтернет

Міністерство охорони здоров’я впроваджує нову систему для перевірки знань студентів медичних університетів. Відтепер вони складатимуть ЄДКІ — Єдиний державний кваліфікаційний іспит.

Вперше тестування відбудеться у 2019 році.

Раніше студенти писали лише КРОКи, тепер майбутні медики складатимуть у два етапи ЄДКІ. Перший – на третьому курсі, другий – залежно від кваліфікації: «Стоматологія», «Фармація, промислова фармація» – на п’ятому, «Медицина», «Медична психологія», «Педіатрія» – на шостому.

Перший етап складатиметься з трьох частин. Перший компонент – КРОК-1 – звичний іспит із дисциплін циклу загальної підготовки. КРОК-1 писатимуть студенти спеціальностей «Стоматологія», «Медицина», «Медична психологія», «Фармація, промислова фармація» і «Педіатрія».

Друга частина – іспит з іноземної мови професійного спрямування. У 2019 році студенти складатимуть екзамен із тієї іноземної мови, яку вивчали в університеті, а з 2020 року – з англійської мови професійного спрямування.

Іспит проходитиме у форматі тесту в один день разом з КРОК-1. Проте за нього виставлятимуть окремий бал.

Тестування з іноземної мови складатимуть спеціальності: «Стоматологія», «Медицина», «Медична психологія», «Фармація, промислова фармація» і «Педіатрія».

testt

Третя частина – міжнародний іспит із основ медицини. Його проводитиме і перевірятиме іноземна агенція. Це допоможе уникнути корупційних ризиків.

Результати тестів дозволять порівняти рівень знань українських студентів із тим, який вимагають від студентів за кордоном.

Міжнародний іспит проходитиме українською мовою та перевірятиме рівень професійної компетентності із фундаментальних дисциплін. Цей тест складатимуть студенти «Медицини» й «Педіатрії».

Другий етап ЄДКІ теж матиме 3 складові.

Перша частина – КРОК-2. Складатимуть студенти 5 курсу «Стоматології» та «Фармації, промислової фармації» та студенти 6 курсу «Медицини»,«Медичної психології» й «Педіатрії».

Друга частина – Міжнародний іспит з основ медицини. Він передбачений для студентів «Педіатрії» та «Медицини» на 6 курсі.

Третя – об’єктивний структурований практичний (клінічний) іспит. Він перевірятиме практичні навички і психологічну готовність майбутнього лікаря допомагати людям.

doc

Іспит відбуватиметься у форматі квесту. Студенти послідовно переходитимуть від станції до станції, де моделюватимуться реальні ситуації. Вони будуть виконувати різні завдання і взаємодіяти з реальними або стандартизованими пацієнтами.

Іспит буде проводитися закладами вищої освіти. Проте Міністерство охорони здоров’я розробить докладні інструкції щодо оцінювання і загального порядку проведення.

Студенти «Стоматології», складатимуть ОСП(К)І на 5 курсі, а спеціальності «Медицина» та «Педіатрія» – на 6 курсі.

Кожен із компонентів ЄДКІ можна перескласти лише один раз. Якщо студент повторно не складе одну з частин іспиту, його відрахують.

МОЗ залучить експертів-тестологів для визначення порогу складання ЄДКІ.

Фото: unsplash


Опубліковано : 10.11.2018 12:35

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман