новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Студенти вимагали звільнення ректора і проректора

Повідомляє studway.com.ua 26.10.2018 19:17

Студенти вимагали звільнення ректора і проректора

Фото з мережі Інтернет

Невдоволені студенти Національного технічого університету «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського» влаштували мітинг, на якому вимагали відставки ректора Михайла Згуровського, проректора Петра Ковальова і покращення умов проживання та навчання.

Акція відбувалася біля головного корпусу університету. Протестувальники тримали в руках плакати з гаслами «Прозорі розслідування», «Ні корупції» та інші. Також вони розмістили фотографії гуртожитків, на яких зображені розбиті туалети й обдерті стіни. Учасники вимагали провести аудит і виявити, на що витратили гроші, виділенні на ремонт гуртожитків і корпусів КПІ.

Студенти хотіли поспілкуватися зі Згуровським і показати йому фото, але він відмовився виходити зі свого кабінету. Згодом представник ректора запросив частину учасників протесту до ректора в кабінет.

police

На мітингу була присутня поліція і представники Нацкорпусу. Також прийшли студенти, які виступали проти акції. Вони тримали в руках плакати з гаслами «КПІ – не місце для політичного шабашу», але закривали обличчя.

Згодом пан Згуровський запросив журналістів на прес-конференцію до зали Вченої ради. Пізніше до них приєдналися учасники мітингу.

Проректора Ковальова, чиї компанії займалися ремонтом в університеті, обмежили в обов’язках. Його на зустрічі не було. Згідно з офіційним поясненням, Ковальов захворів.

828c3938b662961ed8f775ed638b97f2

На питання журналістів, чому проректора не відсторонили від обов’язків на час розслідування, відповів голова профспілки КПІ. За його словами, університет не впливає на процедуру звільнення чи відсторонення. Розслідування, яке з’явилося на телебаченні, не підтверджене іншими структурами. «Ми не можемо робити все поспіхом лише тому, що прозвучала підозра на телеканалі. У нас немає підстав», – додав Згуровський.

Також ректор заявив, що знає про низьку температуру повітря в гуртожитках КПІ. За його словами, уже почалася реалізація програми теплозберігання в житлових приміщеннях. У гуртожитках утеплюють вікна і встановлюють нові пластикові. «Ця програма охопила три корпуси: 17,7 і 22. Задіяти понад 100 будівель університету відразу неможливо», – повідомив Михайло Згуровський.

rektor

Ректор покидав залу Вченої ради під вигуки: «Ганьба».


Опубліковано : 26.10.2018 19:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман