новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Тернопільських школяриків познайомлять з соціальним підприємництвом

Повідомляє Ровесник 14.03.2018 14:48

Тернопільських школяриків познайомлять з соціальним підприємництвом

Фото з мережі Інтернет

Залучення учнівської молоді до соціального підприємництва шляхом клубної діяльності допоможе школярам краще усвідомлювати і оцінювати роль малого бізнесу, свого місця в бізнесі і суспільстві, навчатиме партнерству, командному стилю, вмінню спілкуватися, взаємодіяти з іншими людьми, а також розвивати підприємливість та ініціативність через застосування знань у практичних навичках.

У Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся третій етап тренінгу на тему «Формування підприємливості та фінансової грамотності в умовах сучасної української школи. Створення та діяльність шкільних клубів соціального підприємництва».

На першому етапі тренінгу учасники отримали інформацію щодо концептуальних засад формування підприємливості та фінансової грамотності в умовах сучасної української школи. Зосереджувалася увага на тому, що підприємливість як компетентність стосується всіх сфер життєдіяльності, дає громадянам можливість піклуватися про власний розвиток, робити активний внесок у розвиток суспільства, виходити на ринок праці як найманий працівник, а також започатковувати власну справу. Саме тому ідея створення шкільних клубів соціального підприємництва є актуальною.

На тренінгу розкривалися секрети створення бізнес-ідей, розроблення концепції майбутнього бізнесу тощо, проаналізовано проблему профорієнтаційної роботи із шкільною молоддю, їх батьками, педагогами та представниками громади через залучення до діяльності у шкільних клубах соціального підприємництва.

На другому етапі заступники директорів з виховної роботи отримали домашнє завдання: розробити спільно з школярами соціальний бізнес-проект як вияв ініціативи щодо покращення локальної ситуації (в школі/громаді/потребуючим інше).  

На третьому етапі навчального тренінгу відбувся практикум, під час якого детально розглянуті сильні та слабкі сторони представлених проектів, продемонстровані вже реалізовані креативні ідеї підприємливих школярів.

Серед представлених проектів найбільш цікавими і реальними для втілення виявилися ідеї школярів Трибухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів – створити кінотеатр під відкритим небом, а також Дедеркальської ЗОШ І-ІІІ ступенів – провести збір одягу для потребуючих людей похилого віку ОТГ.

Наступний крок щодо реалізації ідеї створення шкільних клубів соціального підприємництва – організація тренінгу для педагогів-організаторів опорних шкіл та закладів загальної середньої освіти, які планують стати опорними.

http://ippo.edu.te.ua/


Опубліковано : 14.03.2018 14:48

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман