новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Україна не каратиме тих закарпатців, які мають подвійне громадянство

Повідомляє ustymenkooleh.patrioty.org.ua 14.10.2018 12:17

Україна не каратиме тих закарпатців, які мають подвійне громадянство

Фото з мережі Інтернет

Міністр закордонних справ Павло Клімкін наголошує, що українська влада не каратиме тих мешканців Закарпаття, які в додачу до українського, набули угорське громадянство. Про це глава МЗС сказав на прес-конференції в Ужгороді, що транслювалася у соціальній мережі Facebook ужгородським прес-клубом, після зустрічі з представниками угорської меншини Закарпаття.

"Звичайно є емоційна хвиля навколо того, що ми вислали угорського консула. Я ще раз пояснив: ми не звинувачуємо угорців у тому, що вони набувають друге громадянство в тому сенсі, що ми їх хочемо за це покарати", - заявив Клімкін.

"Друге громадянство не передбачене українським законодавством, але прямого покарання за це немає, і от усі ці петиції (опублікована петиція на сайті Верховної Ради - ред.), які дуже турбують зараз угорську громаду - звичайно ми їх засуджуємо. Яким чином можна говорити про депортацію наших громадян, які хоча і протиправно набули друге громадянство, але тим не менше, ми ж їх за це не караємо", - наголосив глава МЗС.

"Я ще раз це пояснив, що не хвилюйтесь, оскільки тут якісь такі ідіотські міфи циркулюють: всіх будуть з дуальними паспортами тепер депортувати. Кого будуть депортувати? Для чого депортувати? Не пропускати через кордон. Кого не пропускати, для чого? І оці ідіотські міфи - вони реально розповсюджуються", - заявив дипломат.

"Частково вони ідуть з угорських ЗМІ. Ми знаємо, оскільки там все, що завгодно написали. Але тим не менше, це звичайно провокаційна петиція, її ми мажмо засудити. Але чітко сказати - виконуйте всі українські закони. Якщо подвійне громадянство не передбачено українськими законами, ці закони потрібно виконувати. Але карати за це подвійне громадянство ніхто не збирається", - наголосив Клімкін.

Водночас, він згадав про ст. 19 закону про державну службу, де сказано, що в разі подвійного громадянства, особа не може бути держслужбовців. "До речі всі представники угорської громади казали - ми готові виконувати українські закони. Я скажу, так ви ж читаєте... От 19 стаття закону про держслужбу. Про це ми погодились. Маємо працювати над цим далі, але маємо зменшити емоційний градус і підняти градус розуму і ангажування", - сказав Клімкін.


Опубліковано : 14.10.2018 12:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман