новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Як і навіщо відмовлятися від соцмереж

Повідомляє studway.com.ua 13.12.2018 16:17

Як і навіщо відмовлятися від соцмереж

Фото з мережі Інтернет

Розповідаємо, як і навіщо відмовлятися від соцмереж. Спробуй хоча б на тиждень!

Якщо з кожним днем твій мозок стає схожим на сміттєзвалище, то зайве варто спалити. Інакше цей непотріб і далі буде отруювати й знищувати бажання, цілі, мрії і твою особистість. Спробуй медіа-детокс: відмовся від використання соціальних мереж для того, щоб певним чином очистити себе від зайвої інформації. Ось три причини, щоб спробувати інформаційну дієту.

Концентрація

Помітно, що після залипання в соціальні мережі й перегляду всіх розповідей складно зосередитися на роботі чи навчанні. Кожне завдання вимагає зусиль для концентрації, а твоєї уваги вистачає лише на декілька хвилин.

Це все через те, що твій мозок витратив багато ресурсів, щоб переробити всю ту інформацію, яку він тільки-но отримав. Усе банально: ти заповнив(-ла) більшу частину його оперативної пам’яті непотребом і тепер не можеш зосередитися на важливому.

 

Заздрість

Люди майже ніколи не виставляють сумні фото й рідко пишуть про скрутні моменти свого життя. І це нормально: людина хоче показувати тільки найкраще, що в неї є. Втім, під час важкого періоду в житті тобі буде здаватися, ніби щасливі цілком усі, крім тебе. Це породжує заздрість, незадоволення своїм життям, а в результаті ти отримаєш іще більший стрес або заробиш депресію.

Хибне відчуття радості

Згадай свої відчуття, коли ти востаннє запостив(-ла) фото. Зусилля були колосальні: усе для того, щоб знімок з тобою вийшов красивим. І ти все маєш: хорошу освітленість, яскраву локацію, позу топ-моделі. Фото відредаговане у своєму стилі, а опис такий, що всі письменники світу позаздрять тому, як влучно використані слова. Настав час найбільшої активності користувачів – і ти публікуєш свою світлину.

Куди піти на вихідних з друзямиІ ось надходить цей солодкий момент, коли всі починають лайкати твій пост. Радість наповнює тебе від голови до п’ят, ти відчуваєш свою крутість у всіх барвах, а компліменти в коментарях ніби спонукають оновлювати сторінку кожні дві хвилини, щоб бачити нові вподобання та отримувати нову дозу задоволення. Тебе люблять, приймають і вважають гарним(-ою), але отямся: це все у віртуальному світі, а відчуття щастя, радості та успіху може минути вже наступного дня.

Якщо ти впізнаєш себе хоча б в одному пункті, то варто замислитись над тим, щоб провести медіа-детокс, який зробить твій розум ясним і тверезим, допоможе позбутися стресу й відновить жагу до життя.

Три кроки до медіа-детоксу

Видали всі мобільні програми

Так, видали додатки соціальних мереж зі свого смартфона. Це допоможе позбутися постійної спокуси зайти і подивитися нові дописи й розповіді.

Заповни вільний час

Люди часто обирають соціальні мережі через те, що не знають, як правильно провести свій вільний час. Домовся з друзями про зустріч, придбай абонемент до спортзалу, знайди хобі, запишись на майстер-клас або сядь нарешті за книгу, яку давно хочеш прочитати. Запиши свої мрії і подумай, як їх здійснити, зважаючи на те, що ти отримаєш більше часу для роботи над ними.

and breathe

Насолоджуйся

Відчуй, як це, коли ніхто не знає, де ти, з ким і що робиш. Анонімність нині дуже дорога насолода! Колеги та однокурсники сидять у телефонах, а ти вільний(-а) від цього. Ти живеш для себе, а не для інших, а важливі для тебе моменти залишаються лише твоїми особливими, інтимними й теплими! Хіба не чудово?

Результат

Що воно справді тобі дасть? Свободу, зосередженість, здатність ясніше аналізувати своє життя, енергію для роботи й навчання і жагу до більшого! Тривалість такого детоксу можеш установлювати самостійно, для початку почни з одного тижня.

Згідно з даними 2017 року, середньостатистична людина за життя витрачає 5 із «хвостиком» років на соціальні мережі. Життя не таке довге, щоб марнувати його на лайки!


Опубліковано : 13.12.2018 16:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман