новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Як проходить тест на рівень англійської IELTS

Повідомляє studway.com.ua 11.09.2019 15:17

Як проходить тест на рівень англійської IELTS

Фото з мережі Інтернет

День складання тесту

Після проходження процесу реєстрації в день складання усім учасникам повідомляють аудиторії, в яких вони працюватимуть. Усі кандидати мають виконати чотири модулі – Listening, Reading, Writing та Speaking. Перші три з них виконуються без перерви в одній аудиторії. Усна частина може бути призначена до 20:00 у день проведення письмової частини.

На Listening відводиться 30 хв + 10 хв додаткового часу на перенесення відповідей у бланки. Пропонується 40 завдань у 4 секціях; завдання зачитуються лише раз.

Reading розрахований на 1 годину (без додаткового часу) і передбачає 3 секції з різними за типом (у залежності від модуля) текстами (2150-2750 слів) та 40 запитань до текстів.

Writing передбачає написання 2 текстів об’ємом не менше 150 і  250 слів відповідно за 1 годину. Знову ж таки, типи завдань залежать від модуля: Academic в 1 завданні передбачає аналіз даних  (це можуть бути графіки, таблиці, діаграми), в той час як General вимагає написання листа, в якому необхідно пояснити чи уточнити інформацію про запропоновану ситуацію.

Дата складання Speaking призначається тест-центром; цей етап може відбуватися протягом тижня до, а також тижня після тесту. Усна частина також записується. Вона триває 11-14 хвилин і поділяється на 3 секції:

  1. Екзаменатор представляється і просить представитися кандидата. Ставлять загальні запитання про сім’ю, навчання, роботу та інше (4-5 хв).
  2. Кандидат отримує картку з темою, яку він повинен розкрити. Перед цим йому дається 1 хв часу та олівець з папером для підготовки та нотаток, далі – 1-2 хв. виступу та 1-2 запитання від екзаменатора на цю ж тему.
  3. Двостороння дискусія на 4-5 хв із запитаннями, що стосуються теми другої секції і дають можливість дискутувати на більш абстрактні теми.

Оцінювання

Результат IELTS  складається з оцінок кожної із чотирьох мовних навичок і  спільного середнього балу за весь тест. На іспиті можна отримати бал від нуля (не намагався скласти тест) до дев’яти (досвідчений користувач).

Результати екзамену доступні в онлайн-режимі через 13 днів після складання тесту. Сертифікат можна отримати в одному з офісів або поштою. Крім цього, додаткові примірники оригіналу сертифікату (до п’яти екземплярів) можуть бути надіслані до організацій, адреси яких можна вказати в спеціальному запиті. Ця послуга включена у вартість тесту.

Сертифікат IELTS дійсний протягом двох років. Після закінчення цього терміну свій рівень володіння англійською доведеться підтверджувати знову, однак ви можете складати іспит стільки разів, скільки забажаєте.

Апеляція

Якщо вам здається, що при перевірці чи оцінюванні трапилася помилка, ви можете звернутися до Служби перевірки оцінок, щоб вашу роботу перевірили та оцінили повторно. Це можна зробити протягом шести тижнів від дати складання іспиту. Для подання на повторне оцінювання можна обрати окремі складові екзамену.

Апеляція до Служби перевірки оцінок потребує оплати, але її сума буде повернена, якщо внаслідок повторної перевірки загальна оцінка зміниться. Термін розгляду апеляцій складає 6-8 тижнів. Вартість цієї послуги необхідно уточнювати у тест-центрі.

Автор тексту: Роман Матков
Редактор: Софія Пилипюк


Опубліковано : 11.09.2019 15:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман