новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Як реалізувати культурний проект спільно з європейським партнером

Повідомляє studway.com.ua 19.09.2018 14:17

Як реалізувати культурний проект спільно з європейським партнером

Фото з мережі Інтернет

Розповідаємо, де шукати ресурси для своїх проектів. Програма Culture Bridges підтримує професійний розвиток представників культури й креативних індустрій України і сприяє їхній співпраці з представниками та організаціями мистецьких галузей Євросоюзу.

Програма Culture Bridges фінансується Європейським Союзом і впроваджується Британською радою спільно з мережею національних інститутів культури країн-членів ЄС EUNIC.

У чому суть програми?

Програма пропонує грантову підтримку представникам культурного сектору й креативних індустрій. Щоб вирішити, кому надати фінансування, проводиться відкритий конкурс заявок.

Аплікантам пропонують три види грантів: для розвитку міжнародної мобільності, міжнародної партнерської співпраці з ЄС і національної співпраці на рівні організацій в Україні. Проекти й професійна мобільність можуть реалізовуватися в одному з 12 секторів: архітектура, література, мода, дизайн, медіа, креативні простори й платформи взаємодії, візуальні та аудіовізуальні мистецтва, архівна й видавнича справи, збереження культурної спадщини й розвиток бібліотек і музеїв.


А це надовго?

Проект стартував у листопаді 2017 року і триватиме до жовтня 2020 року. За цей час обіцяють профінансувати понад 100 проектів і мобільностей протягом восьми грантових конкурсів.


Що там з фінансуванням?

На програми міжнародної мобільності організатори пропонують гранти до 4 000 €, на проекти національної співпраці терміном від трьох до шести місяців програма надає фінансування до 10 000 €. Проекти міжнародної співпраці можуть тривати від трьох місяців до року й отримати до 50 000 €.


Що передбачає грант мобільності?

Кошти, надані на проекти мобільності, можна витратити на проживання, міжнародні подорожі, харчування, візу, місцеві поїздки в країні перебування, а також використати як внески на участь в освітніх заходах. Формат мандрівок також може бути різноманітним: від наукових конференцій і мережевих подій до стажувань і резиденцій.

Наразі триває черговий конкурс на міжнародну мобільність, тож не зволікай і подавай заявку до 4 жовтня. Умови читай тут.


Чого досягла програма за рік існування?

Організатори поділилися результатами відбору двох реалізованих конкурсів: у першому підтримали 43 проекти із загальним бюджетом майже в 348 000 €. Найбільше заявок надійшло від представників секторів креативних індустрій, фестивалів, візуального мистецтва й культурної спадщини. Навесні 2018 року завершився другий конкурс грантів. Фінансування отримали 10 заявок зі 173 поданих.

Німеччина, Польща й Велика Британія – найпопулярніші країни, до яких подорожують вітчизняні фахівці культурного сектору. Тепер найпоширенішим форматом мобільності є ознайомча поїздка.


Хто може подавати заявку?

Брати участь у програмі можуть повнолітні представники сектору культури й креативних індустрій з України та країн Євросоюзу. За умови залучення кількох партнерів грант надають головному заявнику, який отримає кошти й буде відповідальний за адміністрування та фінальний звіт.

Учасники можуть повторно подаватися на конкурс, однак з іншими проектами.


Які враження від програми?

Про особливості програми найкраще говорить досвід учасників. Директорка ГО «Інститут Малевича» Тетяна Філевська майже два тижні досліджувала творчість Казимира Малевича в Музеї Стеделек в Амстердамі. Також вона прочитала лекцію про художника представникам голландських культурних інституцій та українській спільноті Нідерландів.

Тетяна відвідала Фестиваль документального кіно в Амстердамі, Голландський тиждень дизайну в Ейндговені, Будинок-музей Піта Мондріана в Амерсфорті.

Арт-менеджерка радить чітко визначати предмет і мету дослідження та оцінювати його реалістичність. Варто підготуватися: розпланувати час мандрівки, вивчити тамтешню місцевість, завчасно домовитися про зустрічі. Детально про проект Тетяни Філевської читай за посиланням.


Що відбувається після проекту?

Аплікантів попереджають, що 80% фінансування будуть виділені заздалегідь, а решта коштів – після подання звіту про підсумки проекту. До звіту треба внести рахунки, що підтверджують витрати, затверджені бюджетом.


Як дізнатися більше про Culture Bridges?

На сайті програми можна знайти не тільки опис програми, а й рекомендації для заявників щодо подання заявки, зокрема бюджетні таблиці, приклади договорів тощо.

Крім грантових, Culture Bridges пропонує освітні можливості: тренінги для менеджерів культури, подорожі для пошуку партнерів у ЄС, воркшопи з написання заявок на програму «Креативна Європа». Детально дивись за посиланням.

Також можеш писати на сторінку програми у Facebook чи на електронну адресу CultureBridges@britishcouncil.org.ua

Фото: depositphotos.com


Опубліковано : 19.09.2018 14:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман