новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Запроси дитину з інтернату на свята!

Повідомляє НОВА Тернопільська газета 02.12.2017 16:15

Запроси дитину з інтернату на свята!

Фото з мережі Інтернет

 

Справжню радість Різдва можна відчути, якщо поділитися теплом свого серця з іншою людиною, а особливо з дитиною, позбавленою найдорожчого — батьків.

У нинішній передріздвяний час триває благодійна акція «Запроси дитину з інтернату на свята у родину». Мешканці Тернопільщини мають можливість проявити доброту і турботу, запросивши у свою родину сироту, яка, можливо, ніколи не сідала до святвечері у колі сім’ї, не колядувала з рідними, не відчувала домашнього затишку. Діти з інтернату гостюватимуть у родинах з 29 грудня до 12 січня. Якщо сім’я не має можливості взяти сироту на весь період, можна узгодити з організаторами акції коротший термін.           

— Акція «Запроси дитину з інтернату на свята у родину» проводиться з метою, аби діти з інтернатів відчули родинне тепло, пізнали різдвяні традиції, побачили модель поведінки у сім’ї. На запрошення родин чекають понад 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, котрі виховуються в інтернатних закладах Бережан та Нового Села (Підволочиський район), а також у Тернопільському обласному дитячому будинку, що на вулиці С. Бандери. Вік дітей — від 6-ти до 17-ти років, — зазначила координатор акції Ірина Вакалюк. — Раніше ми вже проводили схожі акції і бачили позитивні результати — деяких дітей з інтернатів усиновили, для деяких сім’ї стали підтримкою у житті. Через події в країні упродовж останніх років було призупинено акцію. Цьогоріч ми знову хочемо її відновити, особливо це  актуально в контексті розпочатої реформи закладів інтернатного типу.

Якщо ви вирішили запросити до себе дитину з інтернату, потрібно звернутися у службу в справах дітей за місцем проживання і надати анкетні дані про вашу сім’ю. На гостювання сироти мусить бути згода усіх членів родини. Для безпеки дітей-сиріт та уникнення непорозумінь, тим, хто звертається із запрошенням прийняти дітей у свої домівки, потрібно надати довідки про несудимість, про неперебування на обліку в психлікарні або наркодиспансері. Окрім того, служба в справах дітей має провести акт обстеження умов проживання родини, щоб пересвідчитись у можливості перебування там дитини. Такі вимоги не повинні відлякувати сім’ї, адже організатори консультуватимуть і максимально сприятимуть узгодженню питання.

— Важливо, щоб у помешканні було окреме ліжко для дитини, щоб були більш-менш комфортні умови проживання, — продовжує Ірина. — Перед приїздом дитини консультуємо членів сім’ї щодо психологічних особливостей вихованців інтернату, даємо певні поради, як з ними спілкуватися, як проводити час, а вже згодом, при необхідності, допомагаємо налагодити діалог. Наразі вже звернулося більше десяти сімей, котрі хочуть подарувати радість дітям. Здебільшого звертаються мешканці Тернополя, але є бажаючі й з районів. На жаль, ми змушені відмовляти сім’ям, у яких є свої маленькі діти (до 6 років), бо вважаємо, що батьки малолітніх дітей не зможуть приділити достатню увагу ще й чужій дитині. Ну і, звісно, не відправляємо дітей-сиріт у сім’ї без їхньої згоди, неприпустимо, щоб хтось когось змушував до участі в акції — усе це добровільно.

Детальна інформація за телефоном: 096 6839013 (Ірина), запитання також можна надсилати на електронну адресу: office@orphansfuture.org.

 


Опубліковано : 02.12.2017 16:15

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман