новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Об’єднання перинатального центру та обласної дитячої лікарні в 2023-му не буде, - повідомляють в Тернопільській обласній раді

Об’єднання перинатального центру та обласної дитячої лікарні в 2023-му не буде, проте влада від свого наміру не відмовилася.

Повідомляє Бізнес Компаньйон 17.06.2023 10:43

Об’єднання перинатального центру та обласної дитячої лікарні в 2023-му не буде, - повідомляють в Тернопільській обласній раді

Фото з мережі Інтернет

Відбулося засідання робочої групи Міністерства охорони здоров'я щодо формування перспективного плану організації Тернопільського госпітального округу та спроможної мережі закладів охорони здоров'я.

Голова постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань законності Олег Сиротюк проінформував членів робочої групи про рішення щодо підтримки звернення трудового колективу перинатального центру «Мати і дитина» про недопущення об'єднання двох надкластерних закладіа.

Ані прохання трудового колективуані аргументи головного лікаря перинатального центру Віктора Овчарукаані рішення постійної комісії облради з питань законності та колективне звернення народних депутатів міжфракційної групи «Тернопільщина»  робоча група МОЗ не врахувалаЇї члени 15 червня в столиці підтримали майже всі пропозиції Департаменту охорони здоров'я Тернопільської ОВАСеред них і об'єднання впродовж наступних двох років ряду закладів обласної ради. - повідомляє Олег Сиротюк Мовазокремай про об'єднання перинатального центру «Мати і дитина» з обласною дитячою лікарнею Цього року об'єднання перинатального центру й обласної лікарні не буде.

Як каже представник облради, влада від свого наміру не відмовилася. Але рішення про те, об'єднувати чи не об'єднувати ці надкластерні заклади - прийматимуть депутати Тернопільської обласної ради, тому що власником обох установ є облрада.  Якщо депутати під час сесії таку пропозицію не підтримають, то МОЗ внесе зміни в свій перспективний план.

Наразі очікуємо офіційного рішення робочої групи МОЗ щодо формування перспективного плану організації Тернопільського госпітального округу та спроможної мережі закладів охорони здоров'яУхвалити йоговідповідно до Постанови №174, мають вже до липня 2023-го. - резюмує Олег Сиротюк. - Постійна комісія обласної ради з питань законності обов'язково розглянепроаналізуєоприлюднить та винесе на громадське обговорення офіційні документищо надійдуть з МОЗ та Департаменту охорони здоров'я ОВАТільки опісля їх подадуть на розгляд сесії обласної радиПостійна комісія також інформуватиме громадськість і про основні новації плану реформування медичної галузіскладеного за пропозиціями Департаменту охорони здоров'я ОВА та МОЗ.


Опубліковано : 17.06.2023 10:43

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман