новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Перемогу на виборах ректора ЗУНУ вперше в історії вишу здобула жінка

Повідомляє Бізнес Компаньйон 08.06.2023 08:40

Перемогу на виборах ректора ЗУНУ вперше в історії вишу здобула жінка

Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, хто очолив тернопільський Західно-український національний університет. Новим ректором вишу стала Оксана Десятнюк -  науковиця у фінансовій галузі, докторка економічних наук, професорка, проректорка з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародної діяльності.

 Її як кандидата висунули колеги та студенти. У своїй передвиборчій програмі науковця керувалася гаслом “Кожен має робити свою справу – віддано, щиро, наполегливо, не заради себе, а на благо усіх”. Зрештою, абсолютною більшістю голосів Оксана Миронівна і перемогла. В ЗУНУ кажуть, що до цієї посади вона пройшла усі кар`єрні щаблі, починаючи із студентки цього університету.

Виборча комісія ще не завершила роботу. Офіційні резльтати мають оприлюднити впродовж тижня. Проте вже попередньо відомо, що за Оксану Десятнюк проголосували 752 особи, за Ірину Іващук - 76, а за Тараса Маршалока - лише 7. Недійсними визнали 4 бюлетені, 7 виборців не підтримали нікого. 

Довідка: Оксана Десятнюк народилася 27 липня 1970 року в місті Самбір на Львівщині. Після закінчення школи, з 1985 р. до 1988 р., здобувала освіту у Львівському фінансовому технікумі. Продовжила навчання в Тернопільському інституті народного господарства (нині — Західноукраїнський національний економічний університет) на фінансово-економічному факультеті за спеціальністю «Бухгалтерський облік, контроль і аналіз господарської діяльності», який закінчила у 1992 році, отримавши диплом з відзнакою.

Свою науково-педагогічну діяльність Десятнюк розпочала 1 серпня 1992 року на посаді викладачки кафедри економіки, обліку і контролю у невиробничій сфері ТІНГу, а з 20 квітня 1999 року — на посаді старшого викладача цієї ж кафедри, з 2001 року — доцентка кафедри податків та фіскальної політики.

У період з 2010 до 2013 року Оксана Миронівна виконувала обов’язки завідувачки кафедри фінансів та банківської справи Чортківського інституту підприємництва і бізнесу, на той час уже Тернопільського національного економічного університету. З серпня 2013 року по червень 2018, Оксана Десятнюк — директорка Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій ТНЕУ.

1999 року захистила дисертацію на здобуття ступеня кандидата економічних наук — «Облік і внутрішній аудит основних засобів: організація та методика». У 2002 році їй присвоєно вчене звання доцента кафедри податків та фіскальної політики. 2010 року захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора економічних наук — «Діалектика ризиковості розбудови податкової системи України».

З 2013 року Оксана Миронівна — професорка кафедри податків та фіскальної політики, готує молоду українську наукову еліту, під її керівництвом успішно захищено 1 докторську та 10 кандидатських дисертацій.

Десятнюк Оксана Миронівна має чималий науковий доробок, зокрема, вона вже опублікувала понад 200 навчально-методичних і наукових праць, серед них — 23 монографії, більше ніж 20 підручників і навчальних посібників, понад 70 наукових публікацій у провідних фахових виданнях України та зарубіжжя.


Опубліковано : 08.06.2023 08:40

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман