новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Платять більше, ніж у Польщі: умови праці та заробітки в Фінляндії

Повідомляє ТерМедіа 14.07.2020 18:17

Платять більше, ніж у Польщі: умови праці та заробітки в Фінляндії

Фото з мережі Інтернет

Українці обирають Фінляндію, тому що там більше платять.

Цього року Міграційна служба Фінляндії видала 8,7 тисячі дозволів (сертифікатів) на сезонну роботу. При цьому найбільше таких дозволів видали українцям. Зараз у розпалі збір полуниці, а лісові ягоди почнуть збирати до кінця липня.

Наталія Гоцман з Івано-Франківської області розповіла, що документи оформила ще в лютому. У неї є біометричний паспорт і потрібно було тільки отримати сертифікат, який підтверджує мету поїздки. Про це повідомляє “Газета Експрес”.

Жінка вилетіла у Фінляндію з Польщі в другій половині червня. Роботодавець також оформив для неї дозвіл на перетин кордону.

Без знання англійської або фінської мови самому важко знайти подібну роботу, тому багато українців звертаються до агентств, які набирають людей на сезонну роботу. Але взагалі можна обійтися без посередників.

Що ж стосується умов праці, то зміна може бути від 10 до 16 робочих годин у полі. За житло необхідно заплатити за добу 4-6 євро. Гроші роботодавець вираховує із зарплати. За їжу необхідно віддати від 50 до 80 євро на місяць.

Заробіток залежить від результатів роботи. За день комусь вдається зібрати лише 40 кілограмів полуниці, а хтось може і 80. В середньому за 1 кілограм полуниці платять 1 євро, а за кілограм малини – 2 євро.

У найгірший сезон українці заробляють 700-800 євро. Загалом на сезонні роботи у Фінляндії виїжджають близько 15 тисяч українців. Але в цьому році тільки 9 тисяч осіб. У Фінляндії не дуже велика потреба в сезонних працівниках.

При цьому, щоб влаштуватися на будівництво, необхідно отримати робочу візу, а це не просто. У Фінляндію їдуть працювати люди з країн, які входять в ЄС – громадяни Литви, Латвії, Естонії, Польщі, а на збір ягід – найбільше українці, білоруси та росіяни.


Опубліковано : 14.07.2020 18:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман