новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Справою переслідування студентів ТНПу під час виборів ректора зайнялося ДБР

Повідомляє ТерМедіа 13.03.2023 13:42

Справою переслідування студентів ТНПу під час виборів ректора зайнялося ДБР

Фото з мережі Інтернет

Редакції стали відомі нові подробиці «силового тиску» на вибори ректора педагогічного університету, які відбулися у грудні 2022 року. Задля своєї перемоги діючий ректор Богдан Буяк залучив силові органи.  
 
Як виявилося, силові органи у своїх допитах посилаються на заяву про начебто підкуп голосів під час виборів, а насправді це була фікція.
Про це надійшла заява в Територіальне управління ДБР у Львові задля розслідування перевищення влади або службових повноважень працівниками управління Служби безпеки України у Тернопільській області.
 
Як повідомлялося раніше, працівники Управління служби безпеки України у Тернопільській області 21 грудня 2022 року в приміщені центрального корпусу ТНПУ імені Володимира Гнатюка відбирали пояснення у студентів університету за заявою від одного з факультетів.
 
Згодом начальник управління СБУ в Тернопільській області Василь Дем’янчук повідомив: «Відповідно до Кримінального процесуального кодексу України допит є слідчою (розшуковою) дією і проводиться лише в рамках кримінального провадження. УСБУ у Тернопільській області в Єдиний реєстр досудового розслідування такі відомості не вносилися».
 
Жодних допитів студентів у ТНПУ не проводили, – офіційний коментар СБУ у Тернопільській області
 
Коментар керівника УСБУ у Тернопільській області підтвердив, що працівники Управління відбирали пояснення у студентів ТНПУ імені Володимира Гнатюка незаконно, поза межами своїх повноважень.
 
До слова, паралельно триває судовий розгляд справи про фальсифікації і підробку документації під час виборів ректора ТНПУ.
 
Заява про підкуп, якої не було, підробка документів, наклепи, тиск на окремих працівників, допити студентів у приміщеннях університету – такою є ціна перемоги діючого ректора у виборах?
 
Як бачимо, в цій історії крапку не поставлено. Ще багато цікавих викриттів і несподіванок попереду. Редакція слідкуватиме за розвитком подій в ТНПУ.
 


Опубліковано : 13.03.2023 13:42

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман