новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Тернопільський обласний краєзнавчий музей є одним з найкращих в Україні! - голова облради Михайло Головко

Тернопільський обласний краєзнавчий музей відзначає 110-річчя з часу заснування.

03.06.2023 08:23

Тернопільський обласний краєзнавчий музей є одним з найкращих в Україні! - голова облради Михайло Головко

Фото з мережі Інтернет

30 травня Тернопільський обласний краєзнавчий музей відзначив 110-ту річницю від дня заснуванняЗ цієї нагоди у закладі окрім урочистостей провели екскурсії виставковими проектами та музейною експозицієюа також цікаві майстер-класи.

Мистецька імпреза з цієї нагоди зібрала сьогодні тих, хто вивчає, досліджує, цінує і захоплюється культурною та історичною спадщиною українського народу.

 

Наш краєзнавчий музей – один з найкращих в УкраїніЦе національна скарбницяяка зберігає безцінні колекції експонатівТут працюють людиякі присвятили своє життя розвитку музейної справидбайливо зберігаютьпримножують і відкривають це багатство світуДякую колективу музею за тещо своєю щоденною працею ви прокладаєте мости між минулимсьогоденням та майбутнімвиховуєте почуття прекрасногоповагу до народних традиційісторіїкультурилюбов до національного мистецтва, - сказав на святкуванні голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Загалом Українському народу є чим пишатися і чим здивувати світ! Сьогодні від музейників також залежить те, якою постане Україна після війни і якими виростуть наступні покоління українців.

Бажаю Тернопільському обласному краєзнавчому музею невпинного розвитку та процвітанняцікавих проектівунікальних експонатів та вдячних відвідувачівЗберігаємошануємопримножуємо – тому перемагаємо! - резюмував очільник області.

 

Довідково: Тернопільський обласний краєзнавчий музей заснований у 1913 роціОфіційно відкритий 13 квітня 1913 року як Музей Подільський Товариства «Народної школи» (засновник — польський географ Станіслав Сроковськийякий також уклав путівник по музеюВже тоді у фондах музею налічувалося майже 10 тисекспонатів. 3 травня 1932 року в Тернополі почав діяти Подільський музей при Кружку «Рідної школи»чия історія тісно пов'язана з іменем професора Тернопільської гімназії «Рідна школа» Якима ЯремиСтаном на 1936 рік його музейна колекція налічувала 2340 експонатищо були розміщені у 10-ти відділахОбидва вищевказані музейні заклади проіснували в Тернополі до часу вступу у місто червоної армії 17 вересня 1939 рУ період зміни влади Подільський музей товариства «Народна школа» був майже повністю пограбованийзникла також частина експонатів Подільського музею при Кружку «Рідна школа».

Більше дізнатися про музей можна на Вікіпедії.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет


Опубліковано : 03.06.2023 08:23

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман